Prova toppviner på The Winery Hotel den 16:e mars

Penfolds – Australiens stolthet

Välkommen till en spännande kväll där vi fördjupar oss i Penfolds, en av Australiens mest kända vinproducenter som startade redan 1844. Penfolds Brand Ambassador leder er genom kvällen och berättar om vinhistorian, pratar om hur vintillverkningen har utvecklats samt upptäcker vilken bredd och fin kvalitet som vinerna levererar idag. Vi diskuterar även hur vinerna kan kombineras till mat, vilket vi även sätter på prov genom att avnjuta en skräddarsydd varmrätt.

BraVin samarbetar med Penfolds på restaurangmarknad, och arrangerar den här provningen tillsammans med The Winery Hotel och Penfolds.

Vi hoppas vi träffas på den här spännande och lyxiga provningen!

 

Kvällens vinlista från Penfolds

Bin 311 Chardonnay 2015

Underbara chardonnay med alla druvor från Tumbarumba, ett av Australiens mest spännande vindistrikt med svalt klimat. 229 kr.

Bin 23 Pinot Noir 2014

En spännande Pinot Noir från vingårdar på hög höjd i Adelaide Hills. Vinet gjordes första årgången 2009 och har fått sitt namn efter sin lagringsplats i Cellar 23 på Magill Estate. 259 kr.

Bin 2 Shiraz Mataro 2013 

Vinet är en trotjänare i Penfolds portfölj med 1960 som första årgång. Intresset för Bin 2 har successivt växt och vinet har blivit en favorit hos många i takt med ökat intresse för traditionella Rhôneblandingar. 159 kr.

Bin 138 Shiraz Grenache Mataro 2013

1992 gjordes första årgången Bin 138 med inspiration från Södra Rhône. Vinet är en blandning av shiraz, grenache och mataro (mourvédre i Frankrike) och druvorna kommer från gamla lågavkastande vinstockar i Barossa Valley. 239 kr.

St Henri 2013

En av höjdpunkterna ur årets Collection-lansering med imponerande 97 poäng från ledande vinkritikern Robert Parker. Ett av Australiens mest eleganta viner på druvan Shiraz. 599 kr.

Father Grand Tawny

1844 planterade doktor Christopher Penfold de första vinrankorna intill sin läkarmottagning i Magill i Södra Australien för att producera fortifierade viner. Vid 90-talets början hade Penfolds växt till en av de största producenterna av fortifierade viner i Australien. Father Grand Tawny är en hyllning till 150 år av vinmakarexellens som bevarats inom Magill Estates källarväggar. Father är en blandning av enastående tawnies som lagrats på små ekfat i genomsitt 10 år. Ett dessertvin med koncentration, vitalitet och exceptionell balans mellan frukt och ek. 399 kr.

Grange 2012

Penfolds flaggskepp och en australiensisk ikon. Grange skapas av mogna, koncentrerade och välstrukturerade druvor som omsorgsfullt väljs ut från de bästa vingårdarna i Södra Australien. Vinet gjordes första gången 1951 och är resultatet av ett experiment utfört av Penfolds dåvarande chefsvinmakare Max Schubert med syfte att utveckla ett lagringsvin i klass med de stora Bordeaux vinerna. Idag är Grange Australiens mest prisade vin och ett av världens mest kända och eftertraktade viner. Årgång 2012 har hyllats av ledande vinkritiker och vinet har bland annat blivit tilldelat 100 poäng av James Halliday samt 99 poäng av Robert Parker.
4 129 kr.

 

Anmälan

Pris: 1 250 kr per person (vinprovning med 7 viner enligt ovan samt en huvudrätt)

Tid: Torsdagen den 16 mars kl 18.00Winey Hotel_logga

Plats: The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Bokning och betalning: Klicka på den här länken så kommer du till anmälan. Det är The Winery Hotel som hanterar anmälningarna. Betalningsinformation får du i samband med bekräftelse om plats.

Om du behöver specialkost eller är allergisk, vänligen kontakta helen.rosberg@thewineryhotel.se.

Obs. Det är endast 30 platser. Först till kvarn gäller.

 

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

det finns förkortningar på champagneetiketterna som visar vem som gör vinet?

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.