Fullt hus på BraVins sortimentsprovning


Fullt hus på BraVins första sortimentsprovning

– Grattis, ni har riktigt bra viner, imponerande!
Utlåtandet från vinjournalisten Erica Landin efter att journalister och sommelierer provat igenom BraVins sortiment på eftermiddagen den 9 maj var bara det första på samma tema och våra mungipor pekade uppåt redan innan alla vinälskande privatkunder kom på kvällen. Stockholms vinkällare fylldes till bredden och vi hann inte växla så många ord med var och en, men vi fick minst lika många positiva kommentarer som från journalisterna och sommeliererna.

Vår influgne vinproducent från Bordeaux, Adrien Pélissié (bilden till höger), är lång, blond och blåögd och fick därför många frågor på svenska, men lyckades styra de flesta konversationerna till engelska och franska. Hans vita, rosé och röda viner från Entre deux Mers och Graves gjorde succé och folk kom tillbaka både en och två gånger till Adrien för att berömma dem.
– Génial! Folk var verkligen intresserade och positiva och det märktes att de kunde mycket. Till och med roligare än att hålla provningar i Frankrike! sade Adrien efteråt.Våra mousserande viner från Louis Picamelot fick en och annan att omvärdera hur bra mousserande viner kan bli utanför Champagne medan våra Champagneproducenter Jeeper och Henri Giraud visade sina olika distinkta stilar på bästa sätt.
Våra fylliga röda viner från El Porvenir i Argentina, San Fabiano Calcinaia i Toscana och Vallegre i Douro visade också sina distinkta stilar som genomsyrar deras utbud. Och det är det som är tanken med våra viner – att de ska ha genuina stilar som vittnar om sina ursprung. Och att de ska vara riktigt bra, bra vin helt enkelt.

Tack till alla som kom, prenumerera på nyhetsbrevet så kommer det snart inbjudningar till nya provningar!

 

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.