Fût de Chêne MV i vinkällarbutikerna från den 2 december 2013

Fût de Chêne MV från Champagne Henri Giraud

Från måndagen den 2 december blir Fût de Chêne MV (Mulit Vintage) mer tillgängligt. Då finns champagnen i de tre vinkällarbutikerna: Passagen/NK i Stockholm, Lilla Klädpressargatan 8-16 i Göteborg och  Malmborgsgatan 6 i Malmö. Om du inte bor i närheten av vinkällarbutikerna, kan du beställa den via Systembolagets hemsida, annars kan du be med din närmaste butik ta hem champagnen – det ska ta maximalt fyra dagar.

Systembolaget har köpt 240 flaskor, och priset är 869 kr.

Fût de Chêne MV är en ny prestige champagne som Henri Giraud lanserade den 1 december 2013. Det här är en mycket stor och smakrik champagne. Champagnens karakteristiska stil med rik frukt, imponerande komplexitet och fyllighet gör att vi törs påstå att den här champagnen inte lämnar någon oberörd. Vinet är så smakrikt att det nästan är en måltid i sig, samtidigt som det passar utmärkt till nästan alla fylligare maträtter, även rött kött. Vinet har jäst i ekfat från den lokala Argonneskogen, och sedan legat i ett solerasystem av olika ekfat. Vinet har laget 6 år på jästfällningen. Det går utmärkt att dricka champagnen redan idag, men den kan även sparas i minst tio år.

Läs mer om Fût de Chêne MV.

DVPE: 95 poäng (++!)

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.