Inbjudan till 2-rätters middag och vinprovning 4 juni

Välkommen att prova flera årgångar av ett fantastiskt vin, och sedan prova vinet till en passande huvudrätt. Det ska både bli gott och lärorikt! Måndagen den 4 juni får vi besök av den italienska producenten San Fabiano Calcinaia som kommer från ett av världens mest anrika vindistrikt, Toscana.

Vi importerar tre viner från San Fabiano Calcinaia, och den här kvällen ska vi ägna oss åt ett av dem: Cellole Chianti Classico Riserva DOCG. Vinet kan självklart njutas redan idag, men det händer riktigt spännande saker med vinet när man låter det utvecklas ytterligare i flaskan. Det är inga problem att låta det ligga 15 år om man önskar det. Vi tycker det ska bli mycket intressant att med egna smaklökar testa hur vinet utvecklas med åren. Tycker du mest om vinet när det är ungt och som mest fruktigt, eller gillar du när vinet har utvecklat mer mognadstoner?

Matthew Fioretti från San Fabiano Calcinaia guidar dig genom vinprovningen. Han har tagit med sig 6 årgångar av Cellole. Dessutom har BraVin en årgång i beställningssortimentet. Det ger oss möjligheten att få prova hela 7 årgångar av samma vin (det kallas vertikalprovning). Varje år ger olika förutsättningar för att odla högklassiga druvor, så kvaliteten på samma vin kan variera mycket efter årgång. Nu får du möjligheten att själv testa betydelsen av druvkvaliteten från olika årgångar. Här är vinerna vi ska prova:

1997 Cellole Chianti Classico Riserva DOCG, 95 p*

2000 Cellole Chianti Classico Riserva DOCG, 88 p

2001 Cellole Chianti Classico Riserva DOCG, 93 p

2003 Cellole Chianti Classico Riserva DOCG, 92 p

2005 Cellole Chianti Classico Riserva DOCG, 91 p

2006 Cellole Chianti Classico Riserva DOCG, 96 p

2007 Cellole Chianti Classico Riserva DOCG, 93 p (finns i beställningssortimentet)

* Robert Parkers betygssättning av åren med max 100 poäng:

96 – 100 Extraordinary, 90 – 95 Outstanding, 80 – 89 Above average to exellent.

I anslutning till vinprovningen serveras en passande huvudrätt till Cellole Riserva: en saftig roast beef med en fyllig rödvinssås, en krämig mandelpotatispuré med rostad vitlök och grönsaker. Till dessert serveras en smakrik chokladkaka täckt med nötter som passar perfekt till en lagrad tawny (portvin) från Vallegre – en helt underbar kombination. Tillställningen är på Stockholms Vinkällare, Döbelnsgatan 8, kl 18.00.

Vi har endast 13 platser för provningen. Det är först till kvarn som gäller. Provningen, med 2-rätters middag och 8 viner, kostar endast 695 kr per person. Anmäl dig genom att skicka ett mail till info@bravin.se. Så snart du får bekräftelse om att du har fått plats, får du information om hur betalningen går till.

Du är varmt välkommen!

 

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.