Inbjudan: prova annorlunda och goda viner från Philipp Kuhn 5 mars 2016

Philipp Kuhn producerar många goda viner på de kända druvorna riesling och pinot noir. Men det är inte endast dessa två druvor han gör goda viner av. När jag besökte honom senast fick jag prova några av vinerna han gör av mer udda druvor i Tyskland. Jag har valt ut några av vinerna som jag tycker är både spännande och goda, och som han fortfarande har kvar av.

Nu får du chansen att prova ett antal av dessa viner. Efter provningen får du möjligheten att specialimportera de viner du tycker om.

 

Här är vinlistan (en kort beskrivning av druvorna hittar du längre ner på sidan):

Mousserande
Sekt Blanc de Noirs, 195 kr. Vinet görs på 100 % pinot noir.

Vita viner
Grauburgunder Laumersheimer Réserve, 223 kr
Sauvignon Blanc Dirmstein Réserve, 223 kr
Pinot Blanc Kirschgarten GG 2014, 285 kr (finns i beställningssortimentet)

Röda viner
Mano Negra, 178 kr (cuvée på cabernet sauvignon och blaufränkisch)
Saint Laurent Réserve, 245 kr
Blaufränkisch Réserve, 267 kr
Cabernet Sauvignon Réserve, 267 kr
Frühburgunder Réserve, 267 kr

 

Provningen och anmälan:

Datum: lördagen den 5 mars

Tidpunkt: 16:00 – 18:00, öppen provning, kom när du vill

Plats: Olof Palmes gata 31, Norra Bantorget, Stockholm

Pris: 200 kr

Anmälan: Skicka din anmälan till ajk@bravin.se så snabbt som möjligt, men senast fredagen den 26 februari. Det finns 50 platser. Betalningsinformation kommer med bekräftelsen om plats.
Varmt välkommen!

 

Druvorna.

Chardonnay odlas i alla vinodlande länder, både i kalla och varma klimat. Det finns otaliga kloner, några högavkastande som ger låg kvalitet, och andra kloner som ger hög kvalitet. Chardonnay är en neutral druva, och många viner är mer ett resultat av vinframställningen än av terroir (växtplatsen). Många viner lagras dessutom i ekfat som också påverkar aromerna i vinet.

Grauburgunder är det tyska namnet på druvan pinot gris. Pinot gris förknippar de flesta främst med Alsace. Vinerna är aromatiska och karakteriseras av blommor, honung, nötter och kryddor. De har oftast en mjuk syra och kan ibland kännas lite ”feta”.

Sauvignon blanc förknippas främst med Loire och Bordeaux i Frankrike samt Nya Zeeland. Vinerna är aromatiska, mycket blommiga med gröna toner som krusbär, nässlor, grön paprika, svarta vinbär och lime. Vinerna är lätta och har en fräsch syra.

Saint Laurent är ursprungligen en österrikisk druva, men man är inte helt överens om den är besläktad med pinot noir eller inte. Hur som helst har den likheter med pinot noir, men den ger viner som är aningen lättare i stilen och som är gjorda för att njutas unga.

Blaufränkisch odlas främst i Österrike och Tyskland. Vinerna har potential att bli intensiva med hög syra och stadiga tanniner. Kvaliteten beror mycket på skördeuttaget, som måste hållas nere för att få goda viner.

Frühburgunder är en klon av pinot noir. Den mognar tidigt och har oftast en ljusare färg och en lättare smak än många pinot noir-viner.

Cabernet sauvignon odlas med framgång i alla världsdelar. Druvan har mycket typiska toner av svarta vinbär, men även plommon och körsbär samt ceder är vanliga toner i vinerna. Vinerna brukar bli fylliga och koncentrerade med kraftiga tanniner.

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.