Les Cailloux 2012: ”Munskänken” 17 p och FYND-stämpel. ”Livets Goda” 93 p

Munskänken nummer 8, 2014

Tidningen Munskänken ger Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape hela 17 poäng för den nya årgången 2012.
Dessutom för vinet stämpeln FYND! Tidningen är restriktiv med att ge viner fyndstämpel, så vi är stolta över att ha ett av vinerna de rekommenderar mest av alla. Dessutom tillhör det ovanligheterna att få omdömet fynd i den här prisklassen för röda viner.
Tidningen klassar vinet som typiskt for distriktet.

Så här skriver tidningen:
”Fruktig, ännu ung doft med bra djup och inslag av plommon, hallon, mogna röda körsbär, jordgubbar, ek, låder och täta örttoner. Rätt fyllig, varm, fruktig och koncentrerad smak med tät textur av mogna tanniner, bra syra, rejäl längd och lång, varm och väl samlad avslutning med röda bär, choklad och tydlig mineralsälta. Chateauneuf med densitet, god nu men kan gott lagras.”

 

Livets Goda 3/12/2014 i nätupplagan 

”Kraftfull Châteauneuf elegans från André Brunel.
Vi har sedan tidigare provat 2010 och 2011 men 2012 tar ett kliv uppåt i poängskalan. Doften är fruktigt juicy med en stor och komplex koncentration. Mogna röda bär med hallon och jordgubbar hintas tillsammans med örter, sälta och fat. Smaken fortsätter i samma stil på ett rent, kraftfullt och elegant koncentrerat vis. Fatkrydda och örter lieras med mineralitet bakom de röda, mogna bären, plommon, lakrits och svarta vinbär. Efterspelet är långt och balanserat, precis som vinet i övrigt. En juicy, god och balanserad ”chatte” helt enkelt som kan ligga till sig om man nu så vill, men som vanligt föredrar vi oftast att inta vinet idag eftersom det är så gott. En rejäl dekantering krävs dock och servera gärna vinet svalt. I vårt fall fick flaskan stå öppen i kylskåpet i sju timmar, men den kunde stått någon timme till.
93 poäng.”

Klicka här så kan du läsa hela artikeln i Livets Goda.

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

det finns förkortningar på champagneetiketterna som visar vem som gör vinet?

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.