Tips: fisksoppa till roséviner

Till Château Maison Noble St Martin Rosé och Crémant de Bourgogne Rosé rekommenderar vi en fisksoppa eller ugnsstekt lax under täcke av en chèvreröra. Både rätterna är relativt kraftiga och behöver en smakrik dryck till med hög syra som kan lätta upp de feta ingredienserna. Det går också bra med bubblor som också lättar upp feta ingredienser.

FISKSOPPA, 6 personer

1 röd paprika
1 grön paprika
1/3 purjolök
1 fänkål
– Skär allt i mindre biltar och fräs i smör. Tillsätt:

1 burk krossade tomater
2 vitlök (finhackas)
1 pk saffran
½ msk timjan
½ msk dragon
½ msk curry
2 dl vittvin
3 lagerblad

 

Låt koka i 15 minuter.

 

1 msk mjöl
1,3 l fiskbuljong
Rör ihop mjöl och smör. Red med buljongen.

3 dl vispgrädde. Tillsätt och kok vidare i 5 minuter.

Till slut tillsätter du sjömaten:
200 g laxfilé. Skär i 2 cm kuber. Koktid: 5 minuter.
200 g torskfilé. Skär i 2 cm kuber. Koktid: 3 minuter
200 g musslor eller andra sjödjur. 1 minut innan servering
200 g skalade stora räkor. Max 1 minut innan servering
Pynta med krasse. Krydda med salt och peppar.

Servera med aioli, förslagsvis med lime, samt (vitlöks)bröd.

BraVins nyhetsbrev

Skriv in din e-post adress i fältet nedan så blir du med i BraVin-klubben och missar inte våra nyheter och erbjudanden!


Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.