Ny champagne från Jeeper: Cuvée Ducale Brut NV

Nu lanserar vi en ny champagne från Champagne Jeeper! 

Champagnen heter Cuvée Ducale Brut och är en NV (Non Vintage), och görs på de tre druvorna chardonnay, pinot meunier och pinot noir. Doften är öppen och uttrycksfull och har den igenkännande ”Jeeper-doften” som är en särskild jästton som påminner om den lockande doften från ett konditori. Mogna gula äpplen, röda bär och mineral finns också.

Smaken är mycket fruktig. Du hittar toner av mogna frukter, röda äpplen, röda bär, citrusfrukter och en ren och frisk mineralton. Autolyskaraktären är svag, och brödigheten påminner om söta konditorivaror. Moussen är livlig och lättar upp restsötman i champagnen, och bidrar i det hela till en fräsch munkänsla. Eftersmaken är ganska lång med toner av mineral, citrus och mogen frukt.

Cuvée Ducale passar bra som en fördrink och till lätta kanapéer. Vinets restsötma gör att du gärna kan servera tilltugg med viss sötma (men inte söta tilltugg). Passar utmärkt till skaldjursplatåer. Skaldjurens sötma fångas upp av Cuvée Ducale och kombinationen ger en fin balans.

Pris 269 kr.

Lär mer om Cuvée Ducale.

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.