Nya viner: ”Smaka på Argentina”, sex olika viner från El Porvenir

Smaka på Argentina består av sex viner i Laborum-serien från El Porvenir. Vi säljer idag två av vinerna i serien: Laborum Syrah 2005 och Laborum Malbec 2007. Båda vinerna har fått mycket bra omdöme av våra medlemmar. Laborum Syrah 2005 finns i TSE (Tillfälligt Sortiment Exklusivt) från 1 februari och säljs då till ett tillfälligt lägre pris, 199 kr per flaska. Vi har bara några få lådor kvar av Laborum Malbec 2007. Vinernas popularitet ledde oss till att ta fram en låda med fler viner i Laborum-serien. Nu kan ni få uppleva hur bra vinerna kan bli från en duktig producent i Salta, långt norr i Argentina. Vi har endast 20 lådor tillgängliga.
Paul Hobbs, den välrenommerade amerikanska vinmakaren, har varit konsult åt El Porvenirs vinmakare för alla vinerna som är gjorda från år 2011. Hobbs började arbeta på Robert Mondavi i Napa Valley (Kalifornien),  som då var igång med att skapa det mytomspunnet vinhuset Opus One tillsammans med Baron Philippe de Rothschild från Château Mouton Rothschild. Sedan dess har han arbetat mycket som konsult både i Chile och Argentina.
Fredag den 25 januari fick BraVin-medlemmar möjligheten att testa de nya vinerna. Det var fantastisk kul att få så mycket positiv respons. Den största favoriten av alla var kanske det vita vinet gjord på Torrontés. Det som vi blev extra glada för var att alla vinerna blev utvalda som någons favorit. Alla vinerna håller alltså en hög, jämn kvalitetsnivå. En gemensam sak att säga om de röda vinerna, är att de bör dekanteras ett tag innan servering och att de gärna serveras tillsammans med mat.
Vinerna i ”Smaka på Argentina” består av sex olika viner:
2012 Torrontés
2005 Laborum Syrah
2011 Laborum Syrah
2011 Laborum Cabernet Sauvignon
2011 Laborum Tannat
2011 Laborum Malbec

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.