Ny producent: Philipp Kuhn, och fem nya bra viner från 1/11

Weingut Philipp Kuhn

Vi är mycket glada över att utöka vår producentlista med Philipp Kuhn från Pfalz i Tyskland. Philipp Kuhn ingår i VDP Pfalz, en organisation med de bästa vinproducenterna i området (se längre ner).
Philipp fokuserar verkligen på vingårdsarbetet. Och det är inte bara något han säger, genom åren har han lagt ned mycket tid på att testa hur olika druvsorter trivs i de olika växtmiljöerna, eller terroir som fransmännen säger. Han använder i princip samma vinframställningsmetod för alla rieslingvinerna, vilket gör att skillnaderna mellan vinerna i första hand är ett resultat av druvans växtmiljö. Philipps filosofi gör att det både blir gott och lärorikt för oss som ska dricka vinerna.

Fem goda rieslingviner!

Vi erbjuder viner i alla VDP-kvaliteter (se nedan).
Tradition är ungt, fruktigt, harmoniskt och typiskt för rieslingdruvan. Vinet är aromatiskt och du hittar toner av blommor, honungsmelon, gula äpplen, gula plommon och persikor. Ett delikat vin med fruktig eftersmak. Nr. 75591, 125 kr.
Laumersheimer Vom Quarzsand. Druvorna i vinet odlas på kvartssand (quarzsand) vilket ger en elegant, fruktig och lättare stil. Vinet har druvtypiska dofter av mineral, blommor, mogna äpplen och citrus, vilket återfinns i den goda smaken. Det här är ett vin som omedelbart är lätt att gilla, och som med den härliga mineraliga, fruktiga och blommiga eftersmaken gör att man ser fram emot nästa sipp.  Nr. 71528, 149 kr.
Grosskarlsbacher Burgweg. Åter igen ett druvtypiskt om komplext vin med härliga dofter av blommor, mineral och honung. Burgweg speglar jordmånen som druvorna växer på och ger ett mångfacetterat och fräscht vin, där mineraliteten och fruktigheten går hand i hand. Ett vin man blir glad av att avnjuta. Nr. 79120, 224 kr.
Steinbuckel Grosses Gewächs (GG) är ett fylligt och aromatiskt vin med en underbar mineralstruktur. Den inbjudande fruktigheten har toner av aprikos, honung, mango, persikor, aprikos och citrus och finns i både doft och smak. Mineraliteten och fruktigheten finns även kvar i den imponerande långa och fräscha eftersmaken. Mycket bra matvin.  Nr. 71480, 279 kr.
Kirschgarten Grosses Gewächs (GG) är ett komplext och fylligt vin. Du får en omedelbar härlig munkänsla tack vare den goda balansen, och tonerna av mineral och frukt går hand i hand från början helt till slutet av den långa eftersmaken. Frukten är mogen med toner av mango, meloner, äpplen, persikor, litchi och lime. Underbart gott till fylliga fiskrätter.  Nr. 71267, 294 kr.

VDP kvalitetspyramid

Tyska vinlagar är omfattande, och det råder många (lokala) kvalitetssystem. VDP-systemet är ett inofficiellt system som bildades av några kvalitetsproducenter. Syftet med systemet är att göra det enklare för oss konsumenter att förstå de tyska etiketterna, och man har i princip kopierat det vedertagna kvalitetssystemet i Bourgogne. VDP-systemet omfattar alla regionerna, och kraven på de producenter som får vara med är höga. Till exempel måste producenterna ha egen vintillverkning, ha lägre skördeuttag än lagen tillåter och skörda manuellt på de högsta kvalitetsnivåerna. All odling måste också ske efter principer om hållbar utveckling. Det är totalt 200 VDP-medlemmar, varav 26 från Pfalz.
Indelningen består av fyra nivåer (i parentes Philipp Kuhns viner):
VDP Gutsweine omfattar hela regionen. (Tradition).
VDP Ortsweine: en bestämd ort, motsvarar ”Village”. (Laumersheimer Vom Quarzsand)
VDP Erste Lage: motsvarar ”Premier Cru”. (Grossklarsbacher Burgweg)
VDP Grosse Lage: motsvarar ”Grand Cru”. (Stenbuckel GG, Kirschgarten GG)

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.