Nytt vin: Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2010

Det är med stor glädje vi nu kan erbjuda Les Cailloux 2010. Det är ett mycket elegant vin från Châteauneuf-du-Pape och kommer från producenten Vignobles Lucien et André Brunel. Vi provade vinet första gången år 2010 under en vinresa i Rhône och blev mycket imponerade då vi fick prova årgång 2007. Vi har blivit lika imponerade av årgång 2010 med en härlig uppfriskande syra som den här årgången erbjuder.

Les Cailloux 2010 är mycket typiskt för den fruktiga stilen i distriktet Châteauneuf-du-Pape. I det här komplexa vinet hittar du köttiga toner, lakrits, garrigue, blommor och röda bär som hallon och körsbär. Vinet är koncentrerat och fylligt med bra stuktur och lång eftersmak.

Det går därför utmärkt att dricka till smakrika rätter av viltkött med fylliga/krämiga tillbehör. Prova gärna en rotfruktsgratäng som ger en viss sötma som passar till vinets fruktsötma.

Vignobles Lucien et André Brunel

Familjen Brunel har bott i Châteauneuf-du-Pape sedan 1700-talet, men det är bara tre generationer sedan familjen valde att koncentrera sig på vinodling. André Brunel tog över verksamheten tidigt på 70-talet, och kvaliteten har höjts avsevärt under hans tid. Vignobles Lucien et André Brunel äger numera totalt 50 hektar i Rhône, och vinerna är kända för att vara rika, koncentrerade och eleganta.

Brunel har 18 hektar i Châteauneuf-du-Pape med fokus på grenache, mourvèdre och syrah, och Les Cailloux 2010 som vi erbjuder är just från Châteauneuf-du-Pape.

Pris: 299 kr per flaska. Vinet säljs i lådor om 6 flaskor, totalt 1 794 kr.
Artikelnummer: 79121.

Länk till Systembolaget

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.