Inbjudan: Winemakers dinner med Busso 5 mars

Underbara familjen Busso

Vi ser verkligen fram emot besök från Barbarescoproducenten Piero Busso. Vinfirman bildades 1953, och idag producerar de endast 45 000 flaskor per år. Sedan år 2009 är det Pierguido Busso som har ansvaret för vinodlingen och vinframställningen. Men som bilden till vänster antyder, är det här en familjeverksamhet där alla bidrar på olika sätt. På bilden står Pierguido till höger, farmor Ada i mitten och pappa Piero till vänster. En varm, glad, generös och arbetsam familj.

Bussos vinstil är mycket elegant, och vinerna vinner på att lagras några år. Det ska bli spännande att prova och jämföra de varma årgångarna 2007 och 2011 av Barbaresco San Stunet, och se hur viner från ett varmt år kan utvecklas.

Det är stor efterfrågan på deras viner internationellt, så tillgången här i Sverige är begränsad.

 

Vinet och maten

Du får prova ett vin gjort på druvan barbera och fem Barbarescoviner som görs på druvan nebbiolo. Alla vinerna är matvänliga, och vi har valt att låta dig testa vinerna till flera olika maträtter för att ge dig en inblick i hur mat och vin kan giftas ihop på olika sätt.

Vinlistan
Barbera d’Alba San Stefanetto 2013, 300 kr (läs mer)
Barbaresco San Stunet 2007 (egen import)
Barbaresco San Stunet 2011 (slutsålt)
Barbaresco San Stunet 2012, 500 kr (läs mer)
Barbaresco Albesani 2011 (slutsålt)
Barbaresco Albesani 2012, 500 kr (läs mer)

Maten
Du får tre maträtter som serveras i ordningen nedan. Istället för en traditionell förrätt och huvudrätt, får du alltså tre goda rätter som på sitt sätt passar till dessa eleganta viner. Vi avslutar med ett par riktigt goda ostar.

* Kalvbräss med tryffelsky, rostad vitlök, bondbönor och smörsyrad kål

* Svamprisotto med karljohansvamp och brysselkål

* Stekt hjort med palsternackspuré, bakad purjolök, potatiscroquette och tryffelvinaigrette

* Ostar : Old Hommage och Testun från Wijnjas ostkällare

 

Tid, plats och anmälan

Plats: Rosendals Wärdshus
Datum: Söndag 5 mars, kl: 17.00
Pris: 795 kr

Skicka anmälan/förfrågan till ajk@bravin.se
eller ring mig på tel 070 308 00 68.

Betalning sker efter bekräftelse om plats.

Hitta till Rosendals Wärdshus
Kommunalt: Spårvagn 7, hållplats Bellmansro, följ vägen upp mot Rosendal. Till fots: Efter Djurgårdsbron, gå till vänster utmed vattnet. Ta första höger och följ stigen upp. Bil: Åk över Djurgårdsbron, följ vägen förbi Waldemarsudde. Ta höger vid skylten P-Rosendal.

BraVins nyhetsbrev

Skriv in din e-post adress i fältet nedan så blir du med i BraVin-klubben och missar inte våra nyheter och erbjudanden!


Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.