Vinn Bellman för en kväll, värde 4 000 kr

 

Alla har sjungit ”Ja må du leva” massor av gånger. Vi förknippar visan med att fira någon som fyller år. Även om text och musik har okänt ursprung från 1700-talet finns Carl Michael Bellman med på ett hörn i historien. I Fredmans sånger nr 11 och 12 tar han ut svängarna rejält till den kända melodin om än i olika takt och med vissa egna finesser.

Båda sångerna känns som rena dagdrömmar. Som kung över Portugal, Spanien och Storbritannien i sång nr 11 njuter han av såväl en prinsessa som av pukor, fanfarer och fyrverkerier samt allehanda läckerheter. Verkligheten hinner dock ikapp och källarmästare Malm får istället utfodra honom med dricka och kotlett på krita. I sång nr 12 är Olympens gudar bjudna på kalas. Alla har de dock ursäkter för att inte medverka men det stör inte den festglade som till slut ändå får trevligt och somnar lycklig.

Kalas var alltså temat för Bellman och kalastemat har hängt vidare i den visa som vi sjunger än idag. Låt ”Ja må du leva” få fortsätta skapa stämning, även om kanske inte officiella prinsessor eller prinsar är med på kalaset. Men du kanske har din ”prins” eller ”prinsessa” som du vill fira? Nu har du möjlighet att överraska med att Bellman kommer och underhåller på kalaset. BraVins Bellman har i över 25 år underhållit på kalas och liknande, och vi lovar att ni får en rolig och annorlunda upplevelse med Bellman (kanske även fader Movitz tittar in!). Priset i vår tävling har ett värde på 4 000 kr.

TÄVLINGEN ÄR ENKEL:

Motivera varför du, din prins eller prinsessa förtjänar att få en Bellmanafton.
Vem får vara med i tävlingen? Alla.
Hur gör man? Skicka in motiveringen till info@bravin.se tillsammans med fullständiga kontaktuppgifter (namn, adress, e-post, telefonnummer) så vi får tag på dig.

Tävlingen startar 9 november och pågår till 31 december kl. 23:59. Vinnare utses före den 20 januari. I juryn sitter Anne Johanne Korsnes och ”Bellman” Kalle Lindholm. Vi kontaktar vinnaren av tävlingen, och resultatet publiceras även på bravin.se.

 

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.