Tre nya årgångar av viner från Philipp Kuhn i Pfalz

Lansering: tre nya årgångar av viner från Philipp Kuhn i Pfalz

1. Chardonnay vom Kalkmergel 2016

Det här vinet speglar terroiren (växtplatsen) otroligt bra. Jordmånen består av kalkhaltig märgel, och det ger ett mineraligt, nästan kritigt inslag i vinet. Det har en flörtig fruktsötma med tropiska inslag, och går åt det aromatiska hållet – trots att chardonnaydruvan är en icke-aromatisk druva. Aromer som äpplen, litchi, vita persikor, gul kiwi och papaya finns i både doft och smak. 100 % chardonnay. Läs mer om vinet, klicka här.

Pris: 199 kr.

 

2. Riesling Tradition 2016

Vi är mycket glada att även årgång 2016 är ett mycket bra år för Riesling Tradition. Du hittar stenfrukter som gula äpplen, röd persika och päron, samt papaya, citronzest och runda mineraltoner. Det är den fina balansen mellan frukt, mineraltoner och fruktsyra som gör att vinet är så tillgängligt och gott att njuta som ungt. Ett ypperligt vin till aperitif och skaldjur! 100 % riesling. Läs mer om vinet, klicka här.

Pris: 129/flaska. Säljs i låda om 6 flaskor.

 

3. Riesling Burgweg 2015, Erste Lage

Det första som slår en när man doftar på vinet är den imponerande koncentrationen. Många anser att Grosskarlbacker Burgweg är av de allra bästa vingårdarna i Pfalz, och vi är mäktigt imponerade av koncentrationen och komplexiteten vinet visar upp. I dag är det ungt, men med lagring eller dekantering kommer komplexiteten och storheten i vinet ännu bättre fram. 100 % riesling.
Jancis Robinson: 17/20 poäng. Läs mer om vinet, klicka här.

Pris: 249 kr.

 

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

det finns förkortningar på champagneetiketterna som visar vem som gör vinet?

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.