Två nya lanseringar: Cuvée Juline och Blanc de Noirs från Georges Vesselle

Champagnedags? Ja, det tycker vi. Champagne är ofta en underskattad måltidsdryck. Båda våra två nya champagner är utmärkta måltidsdrycker.

.

Champagne Georges Vesselle ägs och drivs av bröderna Bruno och Eric. De äger 17 hektar i Bouzy, och allt ligger inom Grand Cru-områden, alltså de bästa områdena. Planteringarna består till 90 procent av pinot noir och resten chardonnay. Alla deras champagner är dominerade av pinot noir som bidrar till att vinerna blir fruktiga med bra struktur och kraft vilket gör dem mycket matvänliga.
I Dina Viner Professional Edition (DVPE) som kom ut igår, listas de bästa champagneproducenterna. Där man kan läsa att ”Även i år finns det några riktigt bra nya producenter. Bäst av dem alla är Georges Vesselle”. Kul att fler och fler upptäcker denna skickliga familjeproducent.
 .

Blanc de Noirs Grand Cru NV Extra Brut

Blanc de Noirs består 100 procent av pinot noir och druvorna kommer från Bouzy Grand Cru. Den har en stor doft med röda höstäpplen, röda mogna persikor, körsbär, hallon, paranötter, rostade valnötter, mineral samt rostat bröd.
Champagnen har en fruktig start i smaken, men det är en extra brut så smaken är helt torr. Från mitten till avslutet är det den fräscha fruktsyran i kombination med citrus och de rostade nöttonerna som tar mer plats. Allt som allt en elegant champagne med ren smak och små fina bubblor som bidrar till den fräscha smaken.

Passar som aperitif, gärna med tillbehör som har bra sälta som framhävar frukten i champagnen . Dessutom passar den utmärkt till japansk mat som innehåller svåra, starka kryddor som till exempel chili.

Guide Gilbert et Gaillard: 92 poäng.
DVPE: 92 poäng Fynd!

Pris: 399 kr. 100 % pinot noir. Art.nr. 72390.
Beställ och läs mer om vinet, klicka här.

.

Cuvée Juline Grand Cru NV Brut

Cuvée Juline består av 80 procent pinot noir och 20 procent chardonnay och alla druvorna kommer från Bouzy Grand Cru. Champagnen har en öppen insmickrande doft av mogna röda och gula äpplen, mineral, hallon, smörkola, rostade paranötter och rostat bröd.

Smaken har en fruktig karaktär med inslag av solmogna stenfrukter och bär, mineral, paranötter, rostat bröd och mogen lime. Den är mycket elegant, och har ett bra djup och finess. Den fina moussen är leker lätt i munnen. Den långa eftersmaken är aromatisk med fina toner av mineral och nötter.

Guide Gilbert et Gaillard 2016: 93 poäng
DVPE: 94 poäng Fynd!
Pris: 479 kr. 80 % pinot noir och 20 % chardonnay. Art.nr. 72701.

Bäställ och läs mer om vinet, klicka här.

Prova champagnen till shashimi med soja och rostade sesamfrön. Eller panera lax i sesamfrön och chili och servera med en fräsch sallad på röda äpplen, rödlök, avocado, mâchesallad och en god senapsdressing.

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.