Ugnstekt lax med chèvreröra till rosé

Rosévin till ugnstekt lax med chèvreröra: Château Maison Noble St Martin Rosé och Crémant de Bourgogne Rosé. Maträtten är relativt kraftig och kräver en smakrik dryck med hög syra som kan lätta upp de feta ingredienserna. Bubblorna i crémanten lättar också upp feta ingredienser.

 

UGNSTEKT LAX MED CHÈVRERÖRA, 4 personer

 

800 g laxfilé utan skinn och ben
170 g chèvre utan kantar
2-2½ dl crème fraiche
4-5 soltorkade tomater
1 msk dragon, färsk finhackad eller torkad
1 ts dijonsenap

Lägg laxen i smord, ugnssäker form. Salta och peppra.

Blanda chèvre och crème fraiche till en slät röra.

Blanda ner avrunna soltorkade tomater i små bitar, samt dragon och senap.

Fördela röran över laxen och stek i 20 minuter (kolla att laxen är genomstekt) på 250 grader.

Tillbehör: 12 plommontomater som kan stekas i ugn tillsammans med laxen. Tomaterna kan gärna kryddas med finhackad vitlök och torkad oregano eller timjan.

Förslag på övriga tillbehör: Potatismos (servera bredvid eller lägg moset runt laxen i ugnen), jasminris eller kamutvete samt en frisk sallad.

 

BraVins nyhetsbrev

Skriv in din e-post adress i fältet nedan så blir du med i BraVin-klubben och missar inte våra nyheter och erbjudanden!


Visste du att?

det finns förkortningar på champagneetiketterna som visar vem som gör vinet?

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.