Om BraVin

BraVin – just som det låter

Letar du efter ett bra vin? Det gör troligen alla. Letar du efter ett vin med kvalitet till rätt pris? Det gör troligen alla också. Letar du efter ett vin som passar till en viss situation eller till en speciell maträtt? Det skulle nog alla önska att de hittade.

Med andra ord, alla är välkomna att läsa mer om vad BraVin kan erbjuda. De viner som du kan hitta på vår hemsida har vi plockat ut just för att ge dig chansen att uppleva lite mer när du dricker vin. Du är värd viner med bättre kvalitet. Du kan lära dig hur viner passar ihop med olika maträtter. Du kan helt enkelt bli bra på vin med hjälp av BraVin. Att vi brinner för vin och verkligen vill dela med oss av den känslan till dig, ärligt och okomplicerat, gör att vi tror extra mycket på de viner som du kan köpa hos BraVin.

Vinerna kommer från mindre producenter som gör karaktärsfulla och personliga viner, viner som är typiska för de områden de kommer ifrån. Viner av hög kvalitet.

Dina Viner Professional Edition (DVPE) nr 227 i april i år hamnade vi på 7:e plats i listan över Sveriges bästa importörer av ”fine wine”. Visst blir vi glada över att vårt sortiment uppmärksammas. Och stolta över att rankas högt bland etablerade importörer (som dessutom har anställd personal).

Hösten 2014 blev vi dessutom korad till en av Sveriges bästa importörer av Allt om Vin där vi fick delad 4:e plats. Så nu hoppas vi att ännu flera upptäcker och köper våra goda viner.

Varmt välkomna!

 

Anne Johanne Korsnes

Chateauneuf-du-PapeMitt vinintresse började för ungefär femton år sedan. Vi var ett tjejgäng som provade vin tillsammans, och jag ville gärna lära mig mer – både om vinet i sig, och om varför ett vin kan variera så mycket i smak vid olika tillfällen. Jag gick med i Munskänkarna, sedan läste jag på Restaurangakademin i Stockholm. Jag har också besökt ett antal vingårdar. Vilka minnesvärda möten med engagerade och passionerade vinmakare jag har fått uppleva. Det finns så många fantastiska människor, vackra platser och kultur runt omkring som bara väntar på besök.

Som nyutbildad sommelier blev jag en ivrig kursledare hos Munskänkarna, en uppgift jag fortfarande tycker mycket om. Det är härligt att det finns en vinklubb som kan erbjuda så många unika provningar och utbildningar. Mitt mat- och vinintresse har bara växt med åren. Därför har jag även tagit WSET Diploma Level 4 på Grythyttan, en vidareutbildning efter sommelierexamen.

Nu har jag hittat drömjobbet, att få erbjuda bra viner till alla. Jag får möta dessa fantastiska människor som gör vinerna, och jag får jobba med likasinnade som har samma passion för vin som jag. Mitt mål är att få fler att upptäcka och välja bra viner att njuta av – med eller utan mat.

Som norska är jag road av natur och motion (utan vin i ryggsäcken!). Jag har också en liten dotter där hemma som föddes år 2007. Hon tar numera mycket plats på ett härligt sätt.  Kan också berätta att jag är utbildad civilekonom i Norge, och bland det skojigaste jag gjort var att delta i arrangemanget av OS i Lillehammer år 1994. Fråga mig gärna om vad som hände bakom kulisserna.

Det var väl allt. Nej, förresten, svaret på min inledande fråga. Att samma vin smakar så olika vid olika tillfällen beror mest på maten som serveras till vinet. Det finns alla möjligheter till att vin och mat harmonierar totalt, men också till att det inte alls passar ihop.

ajk@bravin.se

Nu har jag lagt ner BraVin. Administrationsbördan har tagit över glädjen att driva firman ensam. Men jag har tittat nya vinintresserade hos Tryffelsvinet, och tillsammans är vi ett bra team som som delar på administrationen och har tid att utveckla erbjudanden och hitta nya intressanta viner.

Toppbetyg på Les Cailloux Châteuneuf-du-Pape 2015!

Läs mer

Inbjudan vin&mat 21/11 och 22/11: vertikalprovning Les Cailloux och oxfilé. Fullt.

Läs mer

Extrainsatt provning 8:e november med baroloviner. Fullt.

Läs mer

Inbjudan provning 7:e november: 2 x Veglio. Fullt.

Läs mer

Visste du att?

det finns förkortningar på champagneetiketterna som visar vem som gör vinet?

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.