Pflüger, Pfalz – Tyskland

Alexander Pflüger är den största producenten av biodynamiska viner i regionen Pfalz.

Alexander Pflügers familj har odlat vin sedan början på 1900-talet. Alexanders far tog över gården år 1985 och började odla ekologiskt. Alexander har arbetat i vingården sedan han slutade i skolan, inte bara i den egna vingården men även hos andra odlare i andra regioner i landet. Då han gick på Geisenheim universitetet och pluggade oenologi, fick han kontakt med andra unga vinmakare och fick praktisera även utanför Tyskland. All erfarenhet av odling gjorde honom övertygad om att odla enligt biodynamiska principer från den dagen han tog över gården år 2010.  Alexander säger:

”Jag tror att det bästa sättet att göra vin är ekologiskt. Naturen fungerar i cykler, så det är vad vi gör också. Ekologiskt jordbruk möjliggör många små organismer som hjälper till att hålla skadedjur borta. Denna metod för växande druvor är också mycket viktigt för jorden, eftersom det ger mer näring och skyddar mot erosion. Biologisk mångfald är ett nyckelbegrepp. För att ge bästa möjliga skörd, behöver vinstockar växa i ett område fullt av djur och växter.”

Alexander tar hjälp av hästen när han plogar. Lite lustigt i sammanhangen är att namnet Plflüger betyder just plog. Han tycker att ”mannen med plogen” passar honom perfekt – det illustrerar vad han står för: handgjord vinmakning.

Alexander Pflügers vingårdar omfattar idag ca 25 hektar, och ligger i Dürkheimer Michelsberg, Herrenberg, Spielberg, Fucksmantel och Fronhof.  Produktionen är ungefär 200 000 flaskor, fördelat på viner gjorda av riesling, pinot blanc, sauvignon blanc och pinot noir.

 • Pflüger Riesling Buntsandstein 2015, Pfalz »

  Pflüger Riesling Buntsandstein 2015 Art.nr: 7257601, Tyskland

  Ett aromatisk vin som bjuder på mer mineraltoner jämfört med årgång 2014. Du hittar även blommiga och fruktiga toner av galiamelon, persikor, aprikos och lime. Den fruktiga smaken balanserar upp den mycket friska syran i vinet. Eftersmaken är medellång, restsötman i vinet gör att frukttonerna sitter kvar hyggligt länge.
  Ett lättsamt, fräscht vin som passar utmärkt till aperitif.

  129 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Pflüger Riesling Fuchsmantel 2015, Pfalz »

  Pflüger Riesling Fuchsmantel 2015 Art.nr: 7254601, Tyskland

  Doften är stor, fruktig och blommig med en uppfriskande mineralkaraktär. Vinet är helt torrt, och trots avsaknaden av socker har vinet en fin fruktighet även i smaken. I början dominerar den mogna frukten med toner av gula äpplen, litchi, honungsmelon, papaya och lime. Sedan kommer fruktsyran och ger vinet ett mycket fräscht avslut. Det har en stor komplexitet och bra balans, och borde locka alla som gillar helt torra viner.
  Ny årgång!

  199 kr

BraVins nyhetsbrev

Skriv in din e-post adress i fältet nedan så blir du med i BraVin-klubben och missar inte våra nyheter och erbjudanden!


Tre nya årgångar av viner från Philipp Kuhn i Pfalz

Läs mer

Visste du att?

druvan mestadels består av vatten, men det finns många andra viktiga beståndsdelar i druvan också.

Läs mer
BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.