Mousserande

Det finns olika metoder för att göra ett mousserande vin. När man säger ”champagnemetoden” refererar man till metoden som används i Champagne för att producera mousserande viner. Efter en lagstiftning från år 1994 är det endast mousserande vin från Champagne som får använda den beskrivningen.

Méthode champenoise/Méthode traditionelle. Champagnemetoden är en omständlig metod, men ger det bästa resultatet. Om man ska sammanfatta kort vad som kännetecknar metoden jämfört med andra metoder, kan man säga att vinet jäser andra gången i flaskan. I Champagne är det ett krav att vinet görs enligt denna metod. Andra viner som görs enligt den här metoden i Frankrike kallas Crémant eller Mousseux. I Spanien görs Cava och i Italien märks vinerna med metodo classico.

  • Champagne Georges Vesselle Brut NV, Bouzy Grand Cru »

    Champagne Georges Vesselle Brut NV 37,5 cl Art.nr: 7744201, Frankrike

    En mycket fruktig champagne med tydliga pinot noir-toner som körsbär, vildhallon och mogen jordgubbe. Dessutom finns en fin mineralitet, röda och gula äpplen, samt en svag brödig ton. En enklare och okomplicerad champagne som passar alla som gillar smakrika champagner, och som vill börja måltiden med en aperitif och fortsätta med champagne till förrätten.
    DVPE 2015-15: 91 (++) fynd.

    329 kr

  • Champagne Georges Vesselle Brut Nature 2009, Bouzy Grand Cru »

    Champagne Georges Vesselle Brut Nature 2009 Art.nr: 7719301, Frankrike

    En komplex och generös boquet med rostade hasselnötter, brioche, aprikos, mogna röda bär och gula äpplen, mynta, humle, mineral och en svag autolyskaraktär. Smaken är ren och fruktig, och du hittar nyanserade toner av nötter, frukt och bär som i doften. En mycket aptitretande champagne med en nyanserad eftersmak med toner av nötter, lime och röda äpplen som sakta tonar ut.
    Gilbert & Gaillard: 92 p.

    399 kr

  • Champagne Georges Vesselle Collection Millésimes 2002, Bouzy Grand Cru »

    77677 Collection Millesimes 2002 Art.nr: 7767701, Frankrike

    En ny underbar champagne i serien Collection Millésimes. Årgång 2002 är mer elegant och nyanserad jämfört med tidigare årgångar i serien. Den är mycket komplex, och du känner underbara mognadstoner, fallfrukt, mineral, nougat, nötter, plommon, svamp och rostat bröd. En lång, smakrik och mycket fräsch och torr eftersmak. Redo att drickas nu.
    DVPE 93 poäng (++) Fynd!

    559 kr

  • M.Hostomme Réserve Blanc de Blancs Brut NV, Chouilly Grand Cru »

    77420 MHostomme RESERVE Art.nr: 7742001, Frankrike

    Champagnen har en elegant doft och smak av äpplen, nektariner, citrus, mineral, nötter, en nyanserad brödig ton, samt en svag ton av smörkola som bidrar till en god, avrundad smak. 30 procent av vinet har lagrats på ekfat, vilket också bidrar till rondören. Tack vare den fräscha syran har vinet ett uppfriskande avslut med fruktiga toner.

    395 kr

BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.