Mousserande

Det finns olika metoder för att göra ett mousserande vin. När man säger ”champagnemetoden” refererar man till metoden som används i Champagne för att producera mousserande viner. Efter en lagstiftning från år 1994 är det endast mousserande vin från Champagne som får använda den beskrivningen.

Méthode champenoise/Méthode traditionelle. Champagnemetoden är en omständlig metod, men ger det bästa resultatet. Om man ska sammanfatta kort vad som kännetecknar metoden jämfört med andra metoder, kan man säga att vinet jäser andra gången i flaskan. I Champagne är det ett krav att vinet görs enligt denna metod. Andra viner som görs enligt den här metoden i Frankrike kallas Crémant eller Mousseux. I Spanien görs Cava och i Italien märks vinerna med metodo classico.

BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.