Röda

Rödvin är både en spännande och utmanande dryck. Spännande därför att det finns så många olika vinstilar med helt olika karaktär. Utmanande därför att det kan vara svårare att kombinera med mat. Men man behöver inte tänka på att det är svårt. Gillar man ett vin brukar man tycka om det till maten – även om kombinationen inte är helt lyckad. Men den dagen man prickar helt rätt, när alla brickor faller på rätt plats, då blir allt förtrollat.

Nedan hittar du några bra viner vi varmt kan rekommendera, och vi hoppas du också kan bli förtrollad.

 • André Brunel Sommelongue 2014, Côtes du Rhône. Tillfälligt slut. »

  André Brunel Sommelongue 2014 Art.nr: 7181001, Frankrike

  Ett ungt och medelfylligt vin som fyller munnen med smak av mogna hallon, björnbär och jordgubbe. Du hittar även viol, örter och kryddor. De mogna tanninerna är silkiga och finns i lagom mängd för att ge vinet en bra struktur och ett gott torrt avslut. Den fräsch syran bidrar till att lyfta de bäriga tonerna i vinet. Eftersmaken är fruktig och fräsch, och det torra avslutet gör att man får en härlig munkänsla.
  Jancis Robinson: 16,5/20 poäng.

  135 kr
  Säljs i låda om 3 flaskor.
 • André Brunel Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2014 »

  79121 Andre Brunel Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape Art.nr: 7912101, Frankrike

  Ung, fräsch doft och smak med toner av unga röda bär, kryddor, mineral, garrigue (vilda örter) och en hint av ekfat. Vinet är relativt lätt, men är mycket komplexit, och det har en härlig balans mellan frukt och syra. Eftersmaken är lång och rödfruktig och riktigt aptitretande.
  Det finns många olika vinstilar från Châteauneuf-du-Pape – det här vinet tillhör den eleganta stilen som passar utmärkt till eleganta maträtter och gärna grillade grönsaker.

 • Philipp Kuhn Pinot Noir Réserve 2012, Laumersheim, Pfalz »

  Philipp Kuhn Pinot Noir Réserve 2012 Art.nr: 7199201, Tyskland

  Vinet har en stor och tilltalande doft och smak av körsbär, hallon, smultron och plommon. Det har dessutom toner av rostat kaffe, kryddor och charkuterier. Ett fylligt och koncentrerat pinot noir-vin med en ypperlig balans och tanninstruktur. Vinet är redo att drickas idag, men du kan gärna vänta i 4-5 år.

  299 kr

 • Philipp Kuhn Pinot Noir Kirschgarten GG 2012, Pfalz »

  Philipp Kuhn Pinot Noir Kirschgarten GG 2013 Art.nr: 7084101, Tyskland

  Vinet är ungt och koncentrerat och bör luftas. Då hittar du lättare tonerna av röda och mörka körsbär, smultron, plommon och mineral. Det finns även fattoner som ceder och choklad. Vinet är elegant och har en härlig munskänsla med mogna, finkorniga tanniner som stramar upp vinet i avslutet. Eftersmaken är ung och fruktig med bäriga inslag som stannar kvar länge i munnen.

  DVPE: 92 poäng – Fynd!

  379 kr

 • Piero Busso Barbera d’Alba San Stefanetto 2013, Piemonte »

  74647 Piero Busso Barbera d'Alba 2013 Art.nr: 7464701, Italien

  Det är en en kvalitetsbarbera med komplexitet och koncentration som oftast inte förknippas med barbera. Druvorna kommer från Bussos bästa vingärdslägen med bra solexponering. Du hittar inbjudande toner av bigarråer, vildhallon, björnbär, blåbär, körsbärskärnor, ceder och fatkryddor. Vinet har en riktigt fin balans mellan frukt, tanniner och syra. Eftersmaken är lång och elegant med varma frukttoner.

  299 kr

 • Piero Busso Barbaresco Albesani 2013, Piemonte »

  Piero Busso Barbaresco Albesani 2013 Art.nr: 7329101, Italien

  Vinet är mycket ungt, så dekantera det några timmar för att få fram komplexiteten. Det här är ett oerhört roligt vin att dofta på under flera timmar då det utvecklas rejält under tiden. Både i doft och smak kan du hitta tjära, viol, örter, mineraler, skogssvamp och röda bär som hallon, körsbär och nypon. Eftersmaken är mycket lång och komplex.
  Ny årgång!

  499 kr

 • Piero Busso Barbaresco San Stunet 2012, Piemonte »

  Piero Busso Barbaresco San Stunet Art.nr: 7329201, Italien

  Vinet är ännu mycket ungt, och behöver luftas för att få fram all komplexitet som finns i vinet. Det är mycket elegant och har inslag av charkuterier, mineral, rosor, röd mogen frukt som körsbär, röda plommon och röda vinbär, samt en hint av torkad frukt, tjära samt goda örter och kryddor. Ha inte bråttom när du ska dricka vinet, både doften och smaken utvecklas så otroligt mycket efter ett tag i glaset.
  Vinous: 93 p.
  Livets Goda: 94 p.

  499 kr

 • Cantina del Pino Langhe Nebbiolo 2014, Piemonte »

  Cantina del Pino Langhe Nebbiolo 2014 Art.nr: 7301001, Italien

  I både doft och smak får du ett ungt, koncentrerat och fruktigt vin med toner av röda bär och örter. Den relativt höga bärkoncentrationen balanseras bra med vinets höga syra. Vinet ger en härlig munkänsla, och de mogna tanninerna ger ett uppstramande avslut med goda bärtoner av körsbär och hallon.
  WineSpectator: 91 p.
  Vinous: 90 p.
  Gourmet: 17 poäng.

  229 kr

 • Cantina del Pino Barbaresco 2012, Barbaresco »

  Cantina del Pino Barbaresco 2011 Art.nr: 7315901, Italien

  Det här är ett elegant vin med nyanserade toner av röda körsbär, körsbärskärnor, jordgubbe, mynta, anis och läder. Cantina del Pino gör vinet i en så kallad modern stil, vilket gör att vi kan njuta av det tidigt utan många års lagring. I eftersmaken ligger frukten och örterna länge kvar mycket tack vara den fräscha syran i vinet.
  Parker: 92 poäng.
  Vinous: 92 poäng.

  349 kr

 • Cantina del Pino Barbaresco Albesani 2012, Piemonte »

  Cantina del Pino Barbaresco Albesani 2011 Art.nr: 7418101, Italien

  Det första man känner i både doft och smak är de röda bärtonerna och blommigheten. Det är ett redan nu ett balanserat vin med mycket tanniner. Vinet är elegant och fruktigheten nyanserad, så i brist på en intensiv fruktighet kan nog många uppleva vinet något strävt i dag. Det vinner klart på att lyftas ett tag före man ska njuta vinet. Eftersmaken är också elegant med subtila och goda smaker av röda bär och viol.
  Robert Parker: 93 poäng.
  Wine Spectator: 92 poäng.

  399 kr

 • Cantina del Pino Barbaresco Ovello 2012, Piemonte »

  Cantina del Pino Barbaresco Ovello 2012 Art.nr: 7449101, Italien

  Den här årgången av Barbaresco Ovello har mer inslag av mogen frukt jämfört med årgång 2011, vilket bidrar till att man gärna kan njuta av vinet redan i dag. Vinet är komplext med nyanserade toner av örter, röda och mörka bär, blommor, mineral och antydan till fat.
  Robert Parker: 94 p.
  Vinous, Antonio Galloni: 92 p.
  Wine Spectator: 92 p.

  399 kr

 • Rizzi Barbaresco Pajorè 2011, Piemonte »

  Rizzi Barbaresco Pajorè 2011 Art.nr: 7413501, Italien

  Det här är ett fylligt och komplext Barbaresco-vin med toner av röda bär som hallon, jordgubbe och smultron, plommon, kryddor, mineral, blommor (viol och rosor), ceder och integrerade fattoner. Vinet har en bra tanninstruktur och tanninerna är fint inbäddade i vinets frukt. Den långa eftersmaken avslutas med toner av röda bär, kryddor och lakrits.

  Wine Enthusiast: 95 poäng!

  399 kr

 • Rizzi Barbaresco Boito Riserva 2010, Piemonte »

  Rizzi Barbaresco Boito Riserva Art.nr: 7456001, Italien

  Ett komplext och smakrikt vin med toner av mogna röda bär, viol, kryddor, mynta, rosor, mineral, läder och ceder. Vinet har en mycket bra balans mellan frukt, syra och tanniner, och en rik tanninstruktur. Eftersmaken är lång, torr och smakrik med vissa jordiga inslag. Vinet känns klassiskt, och tillhör den mer robusta stilen.

  Jancis Robinson: 17,5 poäng
  DVPE Issue 248: 94 poäng – Fynd!

  449 kr

 • Alessandro Veglio Barbera d’Alba 2013, Piemonte »

  76432 Alessandro Veglio Barbera d'Alba Art.nr: 7643201, Italien

  Årgång 2013 är ett lättare och mer elegant vin jämfört med tidigare årgångar av detta vin. Den har en mogen rödfruktig ton, som kompletteras bra med mineralitet, örter och en diskret ekfatston. Vinet är medelfylligt och har mjuka tanniner, och en härlig uppfriskande eftersmak av röda bär och viol.

  Ny årgång!

  189 kr

 • Alessandro Veglio Barolo 2012, Piemonte »

  78015-01 Barolo Alessandro Veglio 2012 Art.nr: 7801501, Italien

  Det här är nog den mest eleganta årgången av Alessandro Veglios Barolo som vi har smakat. Vinet är fortfarande mycket ungt, men har redan fått ursprungstypiska toner. Doften är stor, och vi hittar blommiga toner, mogen frukt, färska fikon, lakrits, röda plommon, röda bär, tjära och kryddor. Ett ypperligt matvin. Vinet är ungt och bör luftas för att bli mer öppet.

  Janisrobinson.com: 17/20 poäng.

  349 kr

 • Alessandro Veglio Barolo Gattera 2010, Piemonte »

  78016 Alessandro Veglio Barolo Gattera Art.nr: 7801601, Italien

  Doften är stor och typisk för ett Barolovin. Du hittar tjära, blommor, röda körsbär, bigarråer, mullbär, en svag örtighet och kryddighet, samt en fin ekfatston som kompletterar doften. Gattera har en koncentrerad och komplex smak. Det har stadiga tanniner, som lindas in av en mycket koncentrerad fruktsmak. Eftersmaken är imponerande lång och fruktig.
  Allt om Vin: 4,5 stjärnor.
  DVPE: 94++, enastående vin. Fynd!

  449 kr

 • Mauro Veglio Barolo 2011, Piemonte »

  73043 Mauro Veglio Barolo 2011 Art.nr: 7304301, Italien

  Vinet har inbjudande toner av blommor, kryddor, örter, körsbär, samt svaga inslag av fat och tobak. Mycket typiskt för en välgjord barolo med andra ord. Vinet har en stor doft och smak (men inte över-extraherat), det är medelfylligt med fräsch syra, och eftersmaken är lång och smakrik. Du kan lagra vinet några år, men vi tycker vinet är mycket njutbart redan idag.
  DVPE: 92 poäng (++) Fynd!
  Tillfälligt slut.

  319 kr

 • Mauro Veglio L’Insieme Langhe Rosso 2011, Piemonte »

  Mauro Veglio L'Insieme Art.nr: 7801701, Italien

  L’insieme (betyder ”tillsammans”) är ett samarbetsprojekt mellan åtta producenter. De skänker 5,16 EUR för varje såld flaska till olika utvecklingsprojekt.

  Vinet har en häftig blandning av olika aromer: både röda och mörka bär, örter, viol och fat. Det är harmoniskt, koncentrerat, fylligt och har stadiga tanniner. Barberadruvorna mjukar upp avslutet och ger en fruktig eftersmak.
  DVPE: 91 poäng +/mer än prisvärt

  349 kr

 • Mauro Veglio Barolo Arborina 2011, Piemonte »

  78014 Mauro Veglio Barolo Arborina 2011 Art.nr: 7801401, Italien

  Den mogna frukten är det första man möts av i smaken. Frukttonerna domineras av de mycket mogna bären, som körsbär och vildhallon. Den härliga fruktsmaken kompletteras av blommor, tobak, läder, kryddor som vanilj och lakrits från ekfaten. Vinet är fortfarande ungt, och har strama och aningen torra tanniner, men tillgängligt redan idag tack vare frukten.
  DVPE: 94 poäng (++) Fynd!

  399 kr

 • Mauro Veglio Barolo Gattera 2011, Piemonte »

  78018 Mauro Veglio Barolo Gattera 2011 Art.nr: 7801801, Italien

  Gattera är ett underbart gott, typiskt barolo-vin med friska toner av körsbär, blommor, läder, kryddor, mineral och fat. Trots den unga åldern är den klar att drickas redan idag, men lufta det innan du ska dricka så får du uppleva komplexiteten i vinet. Ett medelfylligt vin med stadiga, men mogna tanniner. Mycket fin balans, imponerande bra med tanke på vinets unga ålder.
  DVPE: 92 poäng (++) Fynd!

  399 kr

 • Mauro Veglio Barolo Rocche dell’Annunziata 2011, Piemonte »

  73969 Mauro Veglio Barolo Rocche dellAnnunziata 2011 Art.nr: 7396901, Italien

  Rocche dell’Annunziata räknas bland många som ett av Piemontes bästa barolo-viner. Jordmånen i vingården består av kalkrik lera med en mycket hög andel slam som bidrar till den silkiga texturen i vinerna. Vinet har en relativt ljus färg, det är intensivt och elegant med toner av rosor, röda och mörka bär, viol samt läder och cigarr. Vinner mycket på lagring.
  DVPE: 94 poäng (++) Fynd!
  Wine Spectator: 93 poäng

  529 kr

 • Vallegre Reserva Especial 2009, Douro »

  Vallegre Reserva Especial Art.nr: 7483201, Portugal

  Ett härligt fruktigt och elegant vin. Gamla vinstockar ger ett koncentrerat och komplext vin, och druvorna ger den lockande sötfruktiga smaken med både röda och mörka bär som är typiskt för Dourovinerna.
  Livets Goda: 90 LGP

  241 kr
  Säljs i trälåda om 6 flaskor.
 • Alana Estate Lumiere Pinot Noir 2012, Martinborough »

  Alana Estate Lumiere Pinot Noir 2012 Art.nr: 7463601, Nya Zeeland

  En elegant och ren doft av söta röda bär som hallon, smultron, jordgubbe och körsbär, samt doft av kryddor och blommor. Smaken är fruktdriven med härliga, rena bärtoner. De söta och mogna bärtonerna balanseras upp av tanninerna som stramar upp vinet och den fräscha syran. I smaken finns röda bär som i doften men även mörka bär som björnbär, bigarråer och plommon. Vinet är relativt lätt och har en frisk, bärig eftersmak.

  215 kr

 • Dry River Syrah Lovat Vineyards 2008, Martinborough »

  Dry River Syrah Lovat Vineyards Art.nr: 7825001, Nya Zeeland

  Utvecklad, komplex doft med toner av mogna mörka bär som björnbär, bigarråer, plommon och hint av svarta vinbär, viss jordighet, mineral, viol och en attraktiv kryddighet. Vinet har en fin utvecklad ton. Tanninerna är fint avrundade och integrerade i vinet, och är i en fin balans med frukten. Syran bidrar till den fräscha smaken och långa, smakrika eftersmaken.
  DVPE: 93 poäng (++) Fynd! Levereras i Stockholmsområdet.

  449 kr

BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.