Vinarkiv

Här hittar du viner som är slutsålda. Vi sparar på information om gamla viner så att du enkelt kan hitta ett vin du har köpt av oss som du har lagrat ett tag innan du ska dricka det.

 • André Brunel Sommelongue 2014, Côtes du Rhône »

  Art.nr: 7181001, Frankrike

  Ett ungt och medelfylligt vin som fyller munnen med smak av mogna hallon, björnbär och jordgubbe. Du hittar även viol, örter och kryddor. De mogna tanninerna är silkiga och finns i lagom mängd för att ge vinet en bra struktur och ett gott torrt avslut. Den fräsch syran bidrar till att lyfta de bäriga tonerna i vinet. Eftersmaken är fruktig och fräsch, och det torra avslutet gör att man får en härlig munkänsla.
  Jancis Robinson: 16,5/20 poäng.

  135 kr
  Säljs i låda om 3 flaskor.
 • André Brunel Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2013 »

  Art.nr: 7912101, Frankrike

  Årgång 2013 är ett mycket elegant vin. De blommiga tonerna finns både i doft och smak, men framför allt är det de söta, röda bärtonerna som dominerar. De silkiga tanninerna bidrar till ett torrt avslut och en utmärkt balans med de fruktiga inslagen. Den långa eftersmaken är elegant och fruktig med en nyanserad smak av röda bär och mineral. Kan gärna njutas redan idag.
  Livets Goda: 93 poäng

 • André Brunel Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2014 »

  Art.nr: 7912101, Frankrike

  Ung, fräsch doft och smak med toner av unga röda bär, kryddor, mineral, garrigue (vilda örter) och en hint av ekfat. Vinet är relativt lätt, men är mycket komplexit, och det har en härlig balans mellan frukt och syra. Eftersmaken är lång och rödfruktig och riktigt aptitretande.
  Det finns många olika vinstilar från Châteauneuf-du-Pape – det här vinet tillhör den eleganta stilen som passar utmärkt till eleganta maträtter och gärna grillade grönsaker.

 • Champagne Georges Vesselle Brut NV, Bouzy Grand Cru. Halvflaska. »

  Art.nr: 7744202, Frankrike

  En mycket fruktig champagne med tydliga pinot noir-toner som röda bär-toner som körsbär, vildhallon och mogen jordgubbe. Dessutom finns en fin mineralitet, röda och gula äpplen, samt en svag brödig ton. En enklare och okomplicerad champagne som passar alla som gillar smakrika champagner, och som vill börja måltiden med en aperitif och fortsätta med champagne till förrätten.
  DVPE 2015-15: 91 (++) fynd.

  179 kr
  Halvflaskorna säljs i låda om 6 flaskor.
 • Champagne Georges Vesselle Brut NV, Bouzy Grand Cru »

  Art.nr: 7744201, Frankrike

  En mycket fruktig champagne med tydliga pinot noir-toner som körsbär, vildhallon och mogen jordgubbe. Dessutom finns en fin mineralitet, röda och gula äpplen, samt en svag brödig ton. En enklare och okomplicerad champagne som passar alla som gillar smakrika champagner, och som vill börja måltiden med en aperitif och fortsätta med champagne till förrätten.
  DVPE 2015-15: 91 (++) fynd.

  329 kr

 • Champagne Georges Vesselle Brut Nature 2009, Bouzy Grand Cru »

  Art.nr: 7719301, Frankrike

  En komplex och generös boquet med rostade hasselnötter, brioche, aprikos, mogna röda bär och gula äpplen, mynta, humle, mineral och en svag autolyskaraktär. Smaken är ren och fruktig, och du hittar nyanserade toner av nötter, frukt och bär som i doften. En mycket aptitretande champagne med en nyanserad eftersmak med toner av nötter, lime och röda äpplen som sakta tonar ut.
  Gilbert & Gaillard: 92 p.

  399 kr

 • Champagne Georges Vesselle Cuvee Juline, Bouzy Grand Cru. Slut. »

  Art.nr: 7270101, Frankrike

  Cuvée Juline har en öppen insmickrande doft av mogen frukt, rostade nötter och lätt rostat bröd. Smaken har en nyanserad fruktig karaktär med inslag av gula äpplen, hallon, mineral, mandel, paranötter, rostat bröd och mogen lime.

  DVPE: 94 Fynd
  Richard Juhlin: 90/100
  Guide Gilbert et Gaillard: 93/100
  Mundus Vini: Guld!

  479 kr

 • Champagne Georges Vesselle Collection Millésimes 2002, Bouzy Grand Cru »

  Art.nr: 7767701, Frankrike

  En ny underbar champagne i serien Collection Millésimes. Årgång 2002 är mer elegant och nyanserad jämfört med tidigare årgångar i serien. Den är mycket komplex, och du känner underbara mognadstoner, fallfrukt, mineral, nougat, nötter, plommon, svamp och rostat bröd. En lång, smakrik och mycket fräsch och torr eftersmak. Redo att drickas nu.
  DVPE 93 poäng (++) Fynd!

  559 kr

 • M.Hostomme Origine Blanc de Blancs Brut NV, Chouilly Grand Cru. Slut. »

  Art.nr: 7757301, Frankrike

  Den här champagnen är gjord enbart på chardonnay, och har både jäst och lagrats i ståltank. Du hittar inslag av gula äpplen och vita persikor, en svag brödighet och nötter, samt mineraltoner. Moussen är mycket elegant med små, fina bubblor. Vinet är lätt och fräscht, och eftersmaken har sötfruktiga och mineraliga toner.
  Jancis Robinson: 18/20 poäng!
  Tillfälligt slut.

  345 kr

 • M.Hostomme Réserve Blanc de Blancs Brut NV, Chouilly Grand Cru. Slut. »

  Art.nr: 7742001, Frankrike

  Champagnen har en elegant doft och smak av äpplen, nektariner, citrus, mineral, nötter, en nyanserad brödig ton, samt en svag ton av smörkola som bidrar till en god, avrundad smak. 30 procent av vinet har lagrats på ekfat, vilket också bidrar till rondören. Tack vare den fräscha syran har vinet ett uppfriskande avslut med fruktiga toner.

  395 kr

 • M.Hostomme M06 Brut Nature, Chouilly Grand Cru. Slutsålt. »

  Art.nr: 7752601, Frankrike

  M06 görs av druvor som har växt på de mest gynnsamma områdena i Côte des Blancs. M06 görs enbart på chardonnay, och är ett helt torrt vin (Brut Nature). Vinet har legat 7 år på jästfällningen, och har en stor, djup doft och smak av gula stenfrukter, mineral, nötter, citrus, vanilj, fat och rostat bröd. Den har en underbar lång, komplex och elegant eftersmak med ett fräscht avslut.

  525 kr

 • Philipp Kuhn Riesling Tradition 2015, Pfalz. Årgången slut. »

  Art.nr: 7559101, Tyskland

  Fruktig doft och smak med toner av tropiska frukter, mogna krusbär, mogna rabarber, mango, röda persikor och mineral. Fin textur med medellång eftersmak med toner i första hand av mineral, lime och persikor. Vinet har en härlig, uppfriskande syra som framhäver vinets fruktighet.

  Allt om Vin: Bästa köp!
  Årgången slut, ny årgång kommer i slutet på mars.

  129 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Philipp Kuhn Riesling Tradition 2013, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7559101, Tyskland

  Kuhns enklaste VDP-vin håller en mycket hög nivå. Vinet är ungt och fruktigt med fina aromer av bland annat gula stenfrukter, ananas, citrus och mineral. Det är är ett mycket fräscht vin med en fruktkoncentration som balanserar vinet väl. Perfekt aperitifvin, gärna tillsammans med charkuterier eller med goda, salta chips.
  DVPE: 88 ++ (mycket stark rekommendation, ett stort vin).

  126 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Philipp Kuhn Riesling Laumersheimer vom Kalksteinfels 2016, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7940201, Tyskland

  Vinet har en aromatisk doft och smak med toner av blommor, papaya, äpplen, persikor, färsk aprikos, gula plommon och mycket mineralitet. Kalksteinfels är ett medelfylligt vin med en härlig fruktsyra, och passar gott till feta maträtter som till exempel grillad eller varmrökt lax, eller ceasarsallad med bacon och lax eller kyckling.

  Endast 1 låda kvar.

  169 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Philipp Kuhn Riesling Laumersheimer vom Kalksteinfels 2015, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7940201, Tyskland

  Det här er ett underbart torrt och fräscht rieslingvin från Kuhn. Förutom den karakteristiska mineraltonen, känner du blommor och mogna frukttoner. Vinet har en imponerande balans mellan frukt och mineraltoner, en uppfräschande fruktsyra och en djup koncentration. Det här är ett vin som du kan dricka som aperitif, men som även har så mycket karaktär att den passar till många maträtter.
  Allt om Vin: Fynd! Ett utmärkt vin med bra kvalitet.
  Silver i ”Årets vita beställningsvin”

  169 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Philipp Kuhn Riesling Kallstadter Steinacker 2014, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7534901, Tyskland

  Det här vinet bjuder precis på det vi uppskattar så mycket med rieslingvinerna från Philipp Kuhn: du får en härlig blandning av frukt och mineral, och en fräsch fruktsyra. Druvorna har växt på kalkhaltig jordmån i ett kallt område, vilket förklarar den härliga mineraliteten och toner av kalk och krita i vinet.

  Jancis Robinson: 17 poäng.

  249 kr

 • Philipp Kuhn Riesling Burgweg 2014, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7912001, Tyskland

  Vinet har en mycket fin balans mellan den koncentrerade frukten och den fräscha syran. Det här är ett komplext vin med en djup smak av gula frukter som honungsmelon, litchi, gula äpplen, mandarin, mango och samt mineral. Det har en lång, elegant och rund eftersmak med toner av mogen gul frukt och mineral som går åt det kritiga hållet. Vinet har ett uppfriskande, torrt avslut.
  Slutsålt. Ny årgång kommer i slutet på mars.

  249 kr

 • Philipp Kuhn Riesling Burgweg 2013, Pfalz »

  Art.nr: 7912001, Tyskland

  Det här vinet visar en fantastisk balans mellan frukt och mineralitet, det har en mycket aptitretande syra och en bra koncentration. Helt enkelt ett skolexemplet på ett mycket välgjort och spännande rieslingvin. Frukttonerna är typiska för Pfalz med gula stenfrukter, citrus och honung. Passar som aperitif, men går även utmärkt till smakrika, kryddiga eller feta, maträtter.
  Robinson: 17 p.
  Parker: 90+ p

  229 kr

 • Philipp Kuhn Riesling Saumagen GG 2014, Pfalz »

  Art.nr: 7685301, Tyskland

  Kuhns viner är alltid lika spännande och lärorika att dricka. Han gör verkligen viner som speglar växtplatsen för druvorna. Saumagen Grosses Gewächse (GG) är ett nytt GG-vin från Kuhn, och stilen är elegant och ren. Du känner aromer av stenfrukter, citronskal samt mineral som påminner om ostronskal. Vinet är medelfylligt, lätt att ta till sig och behöver inte lagras, utan kan njutas redan i dag.
  Jancis Robinson: 18,5/20 poäng.
  Robert Parker: 93 + poäng.

  319 kr

 • Philipp Kuhn Riesling Grosskarlbacher Im Grossen Garten 2015. Slut. »

  Art.nr: 9530801, Tyskland

  Vinet har en fin textur, med hög koncentration och komplexitet samtidigt som det är mycket elegant. Du hittar toner av gula äpplen, röda persikor, galiamelon, och framför allt en rik mineralitet. Den fräscha eftersmak är lång och har toner av mogen, gul frukt och mineral.

  Vinum: 19/20 poäng!
  Vinum: ”Besten trockenen Riesling”.
  DVPE: 93/100 poäng.
  Slutsålt hos producent och hos oss.
  Finns kvar endast i 3 Systembolagbutiker!

 • Philipp Kuhn Chardonnay vom Kalkmergel 2015, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7159701, Tyskland

  Druvorna har växt på kalkhaltig märgel vilket bidrar till den fina mineralkaraktären i vinet. Det är ett elegant vin med mycket svaga ekfatstoner som kommer från de begagnade faten som vinet har lagrats i. Vinet är torrt, men det har en fin fruktsötma som bidrar till att vinet känns relativt fylligt och har en bra längd. Vinet har en hög syra med fruktig mitt, och det har ett mycket fräscht avslut.
  Årgång 2015 slut hos oss och hos producenten. Årgång 2016 kommer i april 2017.

  189 kr

 • Philipp Kuhn Pinot Blanc Kirschgarten GG 2015, Pfalz »

  Art.nr: 7130801, Tyskland

  Flörtiga aromer av gula stenfrukter, mineraler, honung i både doft och smak. Vinet har en hög syra, vilket bidrar till att det har en mycket uppfriskande karaktär och får en fantastisk bra balans med den kraftfulla frukten. Vinet är medelfylligt och visar på en imponerande komplexitet och lång eftersmak.
  Jancis Robinson: 17,5 poäng!

  299 kr

 • Philipp Kuhn Pinot Noir Réserve 2012, Laumersheim, Pfalz »

  Art.nr: 7199201, Tyskland

  Vinet har en stor och tilltalande doft och smak av körsbär, hallon, smultron och plommon. Det har dessutom toner av rostat kaffe, kryddor och charkuterier. Ett fylligt och koncentrerat pinot noir-vin med en ypperlig balans och tanninstruktur. Vinet är redo att drickas idag, men du kan gärna vänta i 4-5 år.

  299 kr

 • Philipp Kuhn Pinot Noir Kirschgarten GG 2013, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 9115601, Tyskland

  Ett typiskt pinot noir vin från Pfalz med toner av mogna, söta röda bär. Det som gör vinet extra spännande är den härliga mineralkaraktären i smaken. Den fräscha fruktsyran i vinet gör att bärtonerna kommer extra bra fram, samtidigt som fattonerna blir mindre framträdande. Du känner även inslag av kryddor och örter, samt en sälta som bidrar till vinets fräschör.
  Janis Robinson: 18 poäng.
  3 flaskor kvar i en Systembolagsbutik.

  350 kr

 • Philipp Kuhn Pinot Noir Kirschgarten GG 2012, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7084101, Tyskland

  Vinet är ungt och koncentrerat och bör luftas. Då hittar du lättare tonerna av röda och mörka körsbär, smultron, plommon och mineral. Det finns även fattoner som ceder och choklad. Vinet är elegant och har en härlig munskänsla med mogna, finkorniga tanniner som stramar upp vinet i avslutet. Eftersmaken är ung och fruktig med bäriga inslag som stannar kvar länge i munnen.

  DVPE: 92 poäng – Fynd!

  379 kr

 • Philipp Kuhn Pinot Noir Steinbuckel GG 2012, Pfalz. Slut »

  Art.nr: 7850601, Tyskland

  Vinet har en inbjudande fruktig doft och smak, samt toner av både röda och mörka bär, mineral och fat. Det har en stor kropp med mycket väl integrerade tanniner samt en stor intensitet, dock inte på bekostnad av vinets elegans. Eftersmaken är lång, komplex och smakrik. Vinet tål lagring i många år, men går helt utmärkt att dricka redan i dag.

  Jancis Robinson: 18 poäng.

  389 kr

 • Pflüger Riesling Buntsandstein 2015, Pfalz »

  Art.nr: 7257601, Tyskland

  Ett aromatisk vin som bjuder på mer mineraltoner jämfört med årgång 2014. Du hittar även blommiga och fruktiga toner av galiamelon, persikor, aprikos och lime. Den fruktiga smaken balanserar upp den mycket friska syran i vinet. Eftersmaken är medellång, restsötman i vinet gör att frukttonerna sitter kvar hyggligt länge.
  Ett lättsamt, fräscht vin som passar utmärkt till aperitif.

  129 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Pflüger Riesling Fuchsmantel 2015, Pfalz »

  Art.nr: 7254601, Tyskland

  Doften är stor, fruktig och blommig med en uppfriskande mineralkaraktär. Vinet är helt torrt, och trots avsaknaden av socker har vinet en fin fruktighet även i smaken. I början dominerar den mogna frukten med toner av gula äpplen, litchi, honungsmelon, papaya och lime. Sedan kommer fruktsyran och ger vinet ett mycket fräscht avslut. Det har en stor komplexitet och bra balans, och borde locka alla som gillar helt torra viner.
  Ny årgång!

  199 kr

 • Piero Busso Barbera d’Alba San Stefanetto 2013, Piemonte. Slut. »

  Art.nr: 7464701, Italien

  Det är en en kvalitetsbarbera med komplexitet och koncentration som oftast inte förknippas med barbera. Druvorna kommer från Bussos bästa vingärdslägen med bra solexponering. Du hittar inbjudande toner av bigarråer, vildhallon, björnbär, blåbär, körsbärskärnor, ceder och fatkryddor. Vinet har en riktigt fin balans mellan frukt, tanniner och syra. Eftersmaken är lång och elegant med varma frukttoner.

  299 kr

 • Piero Busso Barbaresco Albesani 2012, Piemonte. Slutsålt. »

  Art.nr: 7329101, Italien

  Både doften och smaken är komplex och du hittar röda körsbär, smultron, blommor, viol, tjära, tobak och hint av fat. Vinet är medelfylligt, och har en mycket god munkänsla. Ett harmoniskt vin med ett mycket långt avslut med toner av mogna röda bär.

  DVPE: 96 poäng – Superfynd!
  Allt om Vin: Fynd!
  Slutsålt.

  499 kr

 • Piero Busso Barbaresco Albesani 2013, Piemonte. Slut. »

  Art.nr: 7329101, Italien

  Vinet är mycket ungt, så dekantera det några timmar för att få fram komplexiteten. Det här är ett oerhört roligt vin att dofta på under flera timmar då det utvecklas rejält under tiden. Både i doft och smak kan du hitta tjära, viol, örter, mineraler, skogssvamp och röda bär som hallon, körsbär och nypon. Eftersmaken är mycket lång och komplex.

  499 kr

 • Piero Busso Barbaresco San Stunet 2012, Piemonte. Slutsålt. »

  Art.nr: 7329201, Italien

  Vinet är ännu mycket ungt, och behöver luftas för att få fram all komplexitet som finns i vinet. Det är mycket elegant och har inslag av charkuterier, mineral, rosor, röd mogen frukt som körsbär, röda plommon och röda vinbär, samt en hint av torkad frukt, tjära samt goda örter och kryddor. Ha inte bråttom när du ska dricka vinet, både doften och smaken utvecklas så otroligt mycket efter ett tag i glaset.
  Vinous: 93 p.
  Livets Goda: 94 p.

  499 kr

 • Piero Busso Barbaresco Lyxlåda – 3 viner. Slut. »

  Art.nr: 7298901, Italien

  Vi har tagit fram en lyxlåda från Piero Busso lagom till jul. Lyxlådan finns i begränsat antal: endast 80 st.

  Lådan består av tre viner:

  Barbaresco Albesani 2012
  Barbaresco San Stunet 2006
  Barbaresco San Stunet 2012
  Slutsålt.

  1497 kr

 • Cantina del Pino Langhe Nebbiolo 2014, Piemonte. Utsålt. »

  Art.nr: 7301001, Italien

  I både doft och smak får du ett ungt, koncentrerat och fruktigt vin med toner av röda bär och örter. Den relativt höga bärkoncentrationen balanseras bra med vinets höga syra. Vinet ger en härlig munkänsla, och de mogna tanninerna ger ett uppstramande avslut med goda bärtoner av körsbär och hallon.
  WineSpectator: 91 p.
  Vinous: 90 p.
  Gourmet: 17 poäng.

  229 kr

 • Cantina del Pino Barbaresco 2011, Piemonte »

  Art.nr: 7315901, Italien

  Ett fruktigt, elegant och generöst vin med rena toner av mogna röda körsbär, hallon, viol, rosor, kryddor och mineral. Vinet är elegant och har en bra tanninstruktur, med något torra tanniner som balanseras bra mot frukten i vinet. Eftersmaken är god och fruktig. Vinet kan lagras, men är redan i dag mycket tillgängligt.

  WineSpectator: 92 p.
  DVPE: 92 poäng – Fynd!
  Antonio Galloni: 90 p.
  Allt om Vin: Bästa köp!

  349 kr

 • Cantina del Pino Barbaresco 2012, Barbaresco. Slut. »

  Art.nr: 7315901, Italien

  Det här är ett elegant vin med nyanserade toner av röda körsbär, körsbärskärnor, jordgubbe, mynta, anis och läder. Cantina del Pino gör vinet i en så kallad modern stil, vilket gör att vi kan njuta av det tidigt utan många års lagring. I eftersmaken ligger frukten och örterna länge kvar mycket tack vara den fräscha syran i vinet.
  Parker: 92 poäng.
  Vinous: 92 poäng.

  349 kr

 • Cantina del Pino Barbaresco Albesani 2012, Piemonte »

  Cantina del Pino Barbaresco Albesani 2011 Art.nr: 7418101, Italien

  Det första man känner i både doft och smak är de röda bärtonerna och blommigheten. Det är ett redan nu ett balanserat vin med mycket tanniner. Vinet är elegant och fruktigheten nyanserad, så i brist på en intensiv fruktighet kan nog många uppleva vinet något strävt i dag. Det vinner klart på att lyftas ett tag före man ska njuta vinet. Eftersmaken är också elegant med subtila och goda smaker av röda bär och viol.
  Robert Parker: 93 poäng.
  Wine Spectator: 92 poäng.

  399 kr

 • Cantina del Pino Barbaresco Ovello 2012, Piemonte »

  Cantina del Pino Barbaresco Ovello 2012 Art.nr: 7449101, Italien

  Den här årgången av Barbaresco Ovello har mer inslag av mogen frukt jämfört med årgång 2011, vilket bidrar till att man gärna kan njuta av vinet redan i dag. Vinet är komplext med nyanserade toner av örter, röda och mörka bär, blommor, mineral och antydan till fat.
  Robert Parker: 94 p.
  Vinous, Antonio Galloni: 92 p.
  Wine Spectator: 92 p.

  399 kr

 • Cantina del Pino Barbaresco Albesani 2011, Barbaresco. Slut. »

  Art.nr: 7418101, Italien

  Vinet har en elegant doft av både röda och mörka bär, viol, rosor, mineral, fat och kryddor. I smaken hittar du mogna hallon och smultron, röda körsbär, viol och rosor, mineral samt en svag ekfatston som bidrar till vinets komplexitet. Det har mycket tanniner, och vinet njuts framför allt med god, krämig mat.

  WineSpectator: 94 p.
  DVPE: 94 poäng – Superfynd!
  Robert Parker: 94 p.
  Allt om Vin: Fynd!
  Gourmet: 18 poäng.

  399 kr

 • Rizzi Barbaresco Pajorè 2011, Piemonte »

  Art.nr: 7413501, Italien

  Det här är ett fylligt och komplext Barbaresco-vin med toner av röda bär som hallon, jordgubbe och smultron, plommon, kryddor, mineral, blommor (viol och rosor), ceder och integrerade fattoner. Vinet har en bra tanninstruktur och tanninerna är fint inbäddade i vinets frukt. Den långa eftersmaken avslutas med toner av röda bär, kryddor och lakrits.

  Wine Enthusiast: 95 poäng!

  399 kr

 • Rizzi Barbaresco Boito Riserva 2010, Piemonte. Slut. »

  Art.nr: 7456001, Italien

  Ett komplext och smakrikt vin med toner av mogna röda bär, viol, kryddor, mynta, rosor, mineral, läder och ceder. Vinet har en mycket bra balans mellan frukt, syra och tanniner, och en rik tanninstruktur. Eftersmaken är lång, torr och smakrik med vissa jordiga inslag. Vinet känns klassiskt, och tillhör den mer robusta stilen.

  Jancis Robinson: 17,5 poäng
  DVPE Issue 248: 94 poäng – Fynd!

  449 kr

 • Alessandro Veglio Barbera d’Alba 2013, Piemonte. Slutsålt. »

  Art.nr: 7643201, Italien

  Årgång 2013 är ett lättare och mer elegant vin jämfört med tidigare årgångar av detta vin. Den har en mogen rödfruktig ton, som kompletteras bra med mineralitet, örter och en diskret ekfatston. Vinet är medelfylligt och har mjuka tanniner, och en härlig uppfriskande eftersmak av röda bär och viol.

  Ny årgång!

  189 kr

 • Alessandro Veglio Barolo 2012, Piemonte. Slutsålt. »

  Art.nr: 7801501, Italien

  Det här är nog den mest eleganta årgången av Alessandro Veglios Barolo som vi har smakat. Vinet är fortfarande mycket ungt, men har redan fått ursprungstypiska toner. Doften är stor, och vi hittar blommiga toner, mogen frukt, färska fikon, lakrits, röda plommon, röda bär, tjära och kryddor. Ett ypperligt matvin. Vinet är ungt och bör luftas för att bli mer öppet.

  Janisrobinson.com: 17/20 poäng.

  349 kr

 • Alessandro Veglio Barolo Gattera 2010, Piemonte. Slutsålt. »

  Art.nr: 7801601, Italien

  Doften är stor och typisk för ett Barolovin. Du hittar tjära, blommor, röda körsbär, bigarråer, mullbär, en svag örtighet och kryddighet, samt en fin ekfatston som kompletterar doften. Gattera har en koncentrerad och komplex smak. Det har stadiga tanniner, som lindas in av en mycket koncentrerad fruktsmak. Eftersmaken är imponerande lång och fruktig.
  Allt om Vin: 4,5 stjärnor.
  DVPE: 94++, enastående vin. Fynd!

  449 kr

 • Mauro Veglio Barolo 2011, Piemonte. Slutsålt. »

  Art.nr: 7304301, Italien

  Vinet har inbjudande toner av blommor, kryddor, örter, körsbär, samt svaga inslag av fat och tobak. Mycket typiskt för en välgjord barolo med andra ord. Vinet har en stor doft och smak (men inte över-extraherat), det är medelfylligt med fräsch syra, och eftersmaken är lång och smakrik. Du kan lagra vinet några år, men vi tycker vinet är mycket njutbart redan idag.
  DVPE: 92 poäng (++) Fynd!
  Tillfälligt slut.

  319 kr

 • Mauro Veglio L’Insieme Langhe Rosso 2011, Piemonte. Slut. »

  Art.nr: 7801701, Italien

  L’insieme (betyder ”tillsammans”) är ett samarbetsprojekt mellan åtta producenter. De skänker 5,16 EUR för varje såld flaska till olika utvecklingsprojekt.

  Vinet har en häftig blandning av olika aromer: både röda och mörka bär, örter, viol och fat. Det är harmoniskt, koncentrerat, fylligt och har stadiga tanniner. Barberadruvorna mjukar upp avslutet och ger en fruktig eftersmak.
  DVPE: 91 poäng +/mer än prisvärt

  349 kr

 • Mauro Veglio Barolo Arborina 2011, Piemonte. Slut. »

  Art.nr: 7801401, Italien

  Den mogna frukten är det första man möts av i smaken. Frukttonerna domineras av de mycket mogna bären, som körsbär och vildhallon. Den härliga fruktsmaken kompletteras av blommor, tobak, läder, kryddor som vanilj och lakrits från ekfaten. Vinet är fortfarande ungt, och har strama och aningen torra tanniner, men tillgängligt redan idag tack vare frukten.
  DVPE: 94 poäng (++) Fynd!

  399 kr

 • Mauro Veglio Barolo Gattera 2011, Piemonte. Slutsålt. »

  Art.nr: 7801801, Italien

  Gattera är ett underbart gott, typiskt barolo-vin med friska toner av körsbär, blommor, läder, kryddor, mineral och fat. Trots den unga åldern är den klar att drickas redan idag, men lufta det innan du ska dricka så får du uppleva komplexiteten i vinet. Ett medelfylligt vin med stadiga, men mogna tanniner. Mycket fin balans, imponerande bra med tanke på vinets unga ålder.
  DVPE: 92 poäng (++) Fynd!
  7 flaskor kvar!

  399 kr

 • Mauro Veglio Barolo Rocche dell’Annunziata 2011, Piemonte. Slut. »

  Art.nr: 7396901, Italien

  Rocche dell’Annunziata räknas bland många som ett av Piemontes bästa barolo-viner. Jordmånen i vingården består av kalkrik lera med en mycket hög andel slam som bidrar till den silkiga texturen i vinerna. Vinet har en relativt ljus färg, det är intensivt och elegant med toner av rosor, röda och mörka bär, viol samt läder och cigarr. Vinner mycket på lagring.
  DVPE: 94 poäng (++) Fynd!
  Wine Spectator: 93 poäng!

  529 kr

 • Vallegre Reserva Especial 2009, Douro. Slut. »

  Art.nr: 7483201, Portugal

  Ett härligt fruktigt och elegant vin. Gamla vinstockar ger ett koncentrerat och komplext vin, och druvorna ger den lockande sötfruktiga smaken med både röda och mörka bär som är typiskt för Dourovinerna.
  Livets Goda: 90 LGP

  241 kr
  Säljs i trälåda om 6 flaskor.
 • Alana Estate Lumiere Pinot Noir 2012, Martinborough »

  Art.nr: 7463601, Nya Zeeland

  En elegant och ren doft av söta röda bär som hallon, smultron, jordgubbe och körsbär, samt doft av kryddor och blommor. Smaken är fruktdriven med härliga, rena bärtoner. De söta och mogna bärtonerna balanseras upp av tanninerna som stramar upp vinet och den fräscha syran. I smaken finns röda bär som i doften men även mörka bär som björnbär, bigarråer och plommon. Vinet är relativt lätt och har en frisk, bärig eftersmak.

  215 kr

 • Dry River Craighall Vineyard Riesling 2011, Martinborough »

  Dry River Craighall Vineyard Riesling Art.nr: 7039601, Nya Zeeland

  Craighall Vineyard Riesling är ett av Dry Rivers prestigeviner som är gjord för lagring. Man känner den typiska blommigheten från rieslingsdruvan, samt mineral/petroleum, limeskal, gröna äpplen och vit persika. Vinet är koncentrerat och uttrycksfullt, medelfylligt och har en lång eftersmak. I dagsläget är vinet något knutet, och vinner på lagring.
  Jancis Robinson: 17,5 p. DVPE: 91 poäng (+) Mer än prisvärt.
  Du kan privatimportera vinet via Systembolaget. Leverans endast inom tullarna i Stockholm.

  399 kr

 • Dry River Syrah Lovat Vineyards 2008, Martinborough. Slut. »

  Art.nr: 7825001, Nya Zeeland

  Utvecklad, komplex doft med toner av mogna mörka bär som björnbär, bigarråer, plommon och hint av svarta vinbär, viss jordighet, mineral, viol och en attraktiv kryddighet. Vinet har en fin utvecklad ton. Tanninerna är fint avrundade och integrerade i vinet, och är i en fin balans med frukten. Syran bidrar till den fräscha smaken och långa, smakrika eftersmaken.
  DVPE: 93 poäng (++) Fynd! Levereras i Stockholmsområdet.

  449 kr

 • Alana Estate Pinot Noir 2011, Martinborough. Slutsålt. »

  Art.nr: 7830101, Nya Zeeland

  Doften är ung, aromatisk och komplex med inslag av röda bär som vildhallon, björnbär och körsbär, men även kryddor, lakrits, blommor och en fin ekfatston. Ren smak med eleganta tanniner som harmonierar bra med den goda, fruktiga smaken. Ett koncentrerat och komplext vin som utvecklar sig mycket bra efter en kort tid i glaset.
  Allt om Vin: Bästa köp!
  DVPE: 90 poäng (+) Mer än prisvärt!
  Slutsålt.

  269 kr

 • Alluviale Red 2012, Hawkes Bay »

  Art.nr: 7411501, Nya Zeeland

  Inbjudande doft av plommon, svarta vinbär, röda vinbär, körsbär, lakrits och kryddnejlika. Dessutom mineral och aromatiska dofter som kommer från de franska ekfaten. Vinet är medelfylligt och har tydliga, mogna tanniner som balanserar bra med frukten. Vinet har en bra koncentration och en härlig lång eftersmak.
  Levereras i Stockholmsområdet.

  219 kr

 • André Brunel Cuvée Sommelongue 2011. Årgången slut. »

  Art.nr: 7181001, Frankrike

  Det här är ett fruktigt vin från Côtes du Rhône. Tanninerna är stadiga, men mogna och bidrar till vinets fina struktur. Du känner toner av mogna bär som hallon, smultron, björnbär och körsbär, blommighet i form av lakrits och viol, samt en svag ekfatston. Eftersmaken är bärig, kryddig och fruktig.
  Årgång 2011 slut.

  129 kr
  Säljs i låda om 3 flaskor.
 • André Brunel Cuvée Sommelongue 2013, Côtes du Rhône. Slut. »

  Art.nr: 7181001, Frankrike

  Sommelongue är ett fruktigt, medelfylligt vin som passar utmärkt till lättare och medelfylliga rätter, eller så kan du bara njuta av det utan mat. Du hittar vildhallon, björnbär, lakrits och garrigue. Eftersmaken är medellång, den är frisk och har riktigt härliga toner av röda bär och lakrits.
  Årgång 2013 är slut. Årgång 2014 lanseras strax föra sommaren.

  129 kr
  Säljs i låda om 3 flaskor.
 • André Brunel Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2012 »

  Art.nr: 7912101, Frankrike

  Det här är en fruktdominerad Châteauneuf-du-Pape med härliga mogna bärtoner, mineral, garrigue, lakrits samt inslag av animaliska toner och en hint av ek. Tanninerna och frukten är i ypperlig balans i detta fylliga, koncentrerade och fräscha vin. Vinet är ungt och vinner mycket på att dekanteras innan man ska njuta av det. Utmärkt vin till lamm.
  Munskänken: 17 poäng och FYND!
  Livets Goda: 93 poäng

  299 kr

 • André Brunel Cuvée Centenaire Châteauneuf-du-Pape 2010 »

  Art.nr: 7485901, Frankrike

  Det här är André Brunels prestigevin som endast produceras de bästa åren. I doften hittar du bigarråer, hallon, lavendel, lakrits, garrigue, vanilj och fat. Vinet är fylligt och komplext med smak av garrigue, hallon, björnbär, bigarråer, lakrits och ekfat. De kraftiga tanninerna är mogna och finkorniga. Eftersmaken av mogna bär och garrigue sitter kvar mycket länge.
  DVPE: 96 p ++ (fynd). Livets Goda: 95-96 p. Parker 94 p. The Wine Cellar Inside 96 p.
  Levereras i Stockholmsområdet.

  1049 kr

 • Piero Busso Barbaresco San Stunet 2011, Neive. Årgången slut. »

  Art.nr: 7329201, Italien

  Det här är ett elegant och klassisk Barbaresco-vin med toner av röda bär som hallon, smultron och körsbär, ceder, viol samt hint av fat och torkad frukt. Det är stramt, och de finkorniga tanninerna ger ett uppstramande avslut. Ett medelfylligt och harmoniskt vin med en härlig munkänsla.

  Gambero Rosso 2015: Tre Bicchieri
  DVPE: 94 poäng – Fynd!
  Gourmet: 18 poäng

  499 kr

 • Cantina del Pino Barbaresco Ovello 2011, Barbaresco. Slut. »

  Art.nr: 7449101, Italien

  Barbaresco Ovello är ett elegant vin med en mineralig och småflörtig fruktig stil. De gamla vinstockarna bidrar till vinets koncentration och komplexitet. Du hittar toner av röda bär, kryddor, blommor samt fattoner som är mycket väl integrerade och kompletterar vinet. Barbaresco Ovello har en riktigt lång, tilltalande rödfruktig eftersmak.
  Antonio Galloni 93 p.
  DVPE: 93 poäng – Fynd!
  Allt om Vin: Fynd!

  399 kr

 • Champagne Georges Vesselle Blanc de Noirs Extra Brut, Bouzy Grand Cru. Slut. »

  Art.nr: 7239001, Frankrike

  De mogna frukttonerna med röda körsbär, hallon, röda äpplen och mogna persikor samt söta nötter finns både i doft och smak. Champagnen har en fruktig start, men det här är en extra brut så smaken är helt torr. En elegant champagne med ren smak och små fina bubblor som bidrar till den fräscha smaken. Eftersmaken är lång och elegant.
  DVPE: 94 ++ Ett fynd.
  Guide Gilbert et Gaillard: 92/100.

  399 kr

 • Champagne Georges Vesselle Collection Millésimes 1999, Bouzy Grand Cru. Slut. »

  Art.nr: 9972401, Frankrike

  Den här champagnen är fyllig och mycket smakrik, och den är i första hand en champagne du njuter av tillsammans med mat. Du hittar toner av svamp, fikon, brioche, mineral, nötter och torkad frukt. Champagnen är sexton år gammal, men tack vare att den är nydegorgerad har den ett fräscht uttryck.
  Lansering 4 december i några utvalda Systembolagsbutiker.
  Livets Goda: 90 poäng

  469 kr

 • Champagne Georges Vesselle Collection Millésimes 1998, Bouzy Grand Cru. Slut. »

  Art.nr: 7767701, Frankrike

  Champagnen är helt underbar och ett mycket bra val för dig som uppskattar smakrika champagner med mognadstoner. Både doften och smaken är mycket komplex med underbara mognadstoner, mineral, röda bär, stenfrukter och rostat bröd. Bubblorna är inte livliga i glaset, men moussen är livlig i munnen. I den långa eftersmaken blir tonerna av nougat och nötter mer framträdande.
  DVPE 2015: 92 (++) Fynd.
  Slutsålt.

  499 kr

 • Champagne Georges Vesselle Brut Zero 2008, Bouzy Grand Cru. Slut. »

  Art.nr: 7719301, Frankrike

  Det här är en inbjudande fruktig och bärig champagne utan tillsatt socker. Champagnens härliga fruktsötma i både doft och smak kan förleda oss att tro att det är en Brut. Vinet har en pigg och komplex smak med toner av stenfrukter, smultron, vildhallon, jordgubbe, mineral, litchi, lime och en diskret brödig ton. Avslutet är aptitretande och bärigt, och eftersmaken stannar länge kvar i munnen.

  DVPE 2015: 93 (++!) Ett riktigt fynd!

  385 kr

 • Champagne Jeeper Grande Réserve »

  Art.nr: 7763601, Frankrike

  Vinet har en tilltalande doft med distinkta fruktiga inslag. Det har komplexa aromer, en frisk syra och en tilltalande fruktighet från början till slutet. Moussen är livlig och krämig. Eftersmaken är lång och fruktdominerad. Med sin fina fyllighet passar champagnen utmärkt till milt kryddade, medelfylliga maträtter.
  Livets Goda: 91 LGP
  Allt om Vin: Fynd!
  G-P: 5 fyrar = fynd
  Levereras i Stockholmsområdet.

  299 kr

 • Dry River Pinot Noir 2010, Martinborough »

  Art.nr: 7824901, Nya Zeeland

  Det här är ett fokuserat och harmoniskt vin med en härlig munkänsla. Smaken är komplex med inslag av bigarråer, vildhallon, björnbär, blåbär, viol, kryddor, örter och fat. Silkiga och väl integrerade tanniner bidrar till vinets fina struktur. Ett komplext, medelfylligt vin med fräsch syra och ett fruktigt och långt avslut.
  wineanorak: 2008: 95/100, 2012: 96/100. Levereras i Stockholmsområdet.

  559 kr

 • Philipp Kuhn Riesling Laumersheimer vom Kalksteinfels 2014, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7940201, Tyskland

  Riesling Kalksteinfels 2014 har en tydlig mineralkaraktär, och de nyanserade frukttonerna av gula äpplen, vit persika och litchi kommer fram efter lite luftning. Eftersmaken är lång med diskreta toner av gula stenfrukter, grapefrukt och mineral som drar åt det rökiga (flint) hållet. Det är ett mycket aptitretande vin med en hög syra, så servera det till mat med mycket syra och sälta, och undvik söta ingredienser.

  159 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Philipp Kuhn Riesling Laumersheimer vom Kalksteinfels 2013, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7940201,

  Druvorna som vinet är gjort på växer på kalksten vilket speglas tydligt i vinet. Kalksteinfels har en underbar balans mellan frukt, mineral och syra. Vinet vill utvecklas mycket positivt om du bara låter vinet ligga ett år, men vill du dricka det idag rekommenderar vi att dekantera vinet för att få mer ut av vinet.
  Jancis Robinson 16 poäng.
  Allt om Vin #3 2015: Bästa köp!
  Slutsålt.

  159 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Philipp Kuhn Chardonnay vom Kalkmergel 2014, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7159701, Tyskland

  Druvorna har växt på kalkhaltig märgel vilket bidrar till den fina mineralkaraktären i vinet. Det är ett elegant vin med mycket svaga ekfatstoner som kommer från de begagnade faten som vinet har lagrats i. Vinet är torrt, men det har en fin fruktsötma som bidrar till att vinet känns relativt fylligt och har en bra längd. Vinet har en hög syra med fruktig mitt, och det har ett mycket fräscht avslut.
  Belvini.de: 92 p.

  189 kr

 • Philipp Kuhn Chardonnay 2013, Pfalz »

  Art.nr: 7159701, Tyskland

  Det här är en smakrik och fruktig chardonnay med toner av gula äpplen, persikor, päron, mandarin, litchi, melon och ananas. Druvorna har växt på kalkrik jord, och det speglas i vinet som har en tydlig mineralkaraktär. Du känner även toner från ekfaten, med kryddor och valnötter. Ett gott och spännande vin att njuta med eller utan mat.

  189 kr

 • Philipp Kuhn Riesling Alte Reben 2012, Pfalz »

  Art.nr: 7886201, Tyskland

  Både doften och smaken är koncentrerad och har tydliga toner av mineral och mogen frukt. Frukten har inslag av persikor, aprikos, melon, mango samt citrus. De fruktmogna tonerna balanseras upp av den aptitretande syran i vinet. Långt, fräscht avslut.

  Jancis Robinson: 17 poäng
  Allt om Vin: Bästa köp!
  Munskänken: 16 +

  225 kr

 • Philipp Kuhn Riesling Steinbuckel GG 2012, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7148001, Tyskland

  Steinbuckel GG är ett fylligt och aromatiskt vin med en underbar mineralstruktur. Den inbjudande fruktigheten har toner av aprikos, honung, mango, persikor, aprikos och citrus och finns i både doft och smak. Mineraliteten och fruktigheten finns även kvar i den imponerande långa och fräscha eftersmaken. Mycket bra matvin.
  Robinson: 17 p. Livets Goda 90 p.
  Munskänken: 16,5 poäng + (högklassigt vin, mer än prisvärt).

  Slut.

  299 kr

 • Philipp Kuhn Pinot Blanc Kirschgarten GG 2012, Pfalz »

  Art.nr: 7130801, Tyskland

  Smaken är härligt fruktig med toner av päron, äpplen och persika samt melon. Dessutom känner du mineraler, valnötter, en svagt smörig ton samt aromer från ekfaten. Vinet är medelfylligt och har en fräsch syra. En smakrik pinot blanc med bra koncentration och lång eftersmak. Utan tvekan det godaste pinot blanc vinet vi har smakat.
  Jancis Robinson 18 poäng.
  2 flaskor kvar!

  285 kr

 • Philipp Kuhn Riesling Kirschgarten GG 2013, Pfalz »

  Art.nr: 7126701, Tyskland

  Det här vinet är mycket typisk för området och ett bra skolbokexempel på ett rieslingvin av mycket hög kvalitet. Det är komplext, smakrikt och har en härlig balans av mineralitet, fruktiga aromer och fruktsyra. Koncentrationen i smaken gör att vinet är utmärkt som matvin. Både till fisk, fågel och ljust kött.
  Jancis Robinson: 18 poäng
  Robert Parker: 92 poäng

  299 kr

 • Philipp Kuhn Pinot Noir Kalksteinfels 2011, Pfalz. Slut. »

  Art.nr: 7199201, Tyskland

  Det här är ett druvtypiskt pinot noir-vin med en härlig sötfruktig doft och smak. Vinet är koncentrerat och fruktigt med inslag av många olika röda bärtyper, viol och integrerad ekfatskaraktär. Tanninerna är sammetslena och eftersmaken lång och bärig. Druvorna kommer från Kuhns två GG-vingårdar, och är ett vin av hög kvalitet.
  Allt om Vin: ”Bästa köp!”
  DVPE: 91 p ++ Fynd! Munskänken: 16 p
  Slutsålt.

  299 kr

 • Philipp Kuhn Pinot Noir Kirschgarten GG 2011, Pfalz. Slutsålt. »

  Art.nr: 7084101, Tyskland

  Det här är ett medelfylligt pinot noir-vin med elegans och bra struktur. Vinet har inslag av både röda och mörka bärtoner, en lockande mineralitet och en integrerad ekfatston. Vinet är underbart komplext och redo att njutas redan idag, men kan även sparas några år om man föredrar ett mer moget vin.

  Jancis Robinson 18 poäng

  379 kr

 • Luzdivina Amigo Baloiro Reserva Mencia 2009, Bierzo. Slut. »

  Art.nr: 7285901,

  Baloiro Reserva har en inbjudande, fruktig och bärig smak och doft. Det finns även många toner av olika kryddor och en tydlig rökighet från faten. Det är ett smakrikt och medelfylligt vin med stadiga, men mogna tanniner som är väl inlindade i den fruktiga smaken. Eftersmaken är lång och fruktig.
  Allt om Vin: **** Rekommenderas!
  DVPE 2015: 90 p + Mer än prisvärt

  235 kr

 • Luzdivina Amigo Vinademoya Leiros Mencia 2007, Bierzo. Slut. »

  Art.nr: 7285601,

  Vinet har flörtiga och fruktiga toner av körsbär, björnbär, blåbär, blommor, kakao, vanilj, espresso, lakrits samt fina animaliska inslag. Smaken är härlig, mycket koncentrerad och komplex, och den långa eftersmaken är underbart god. Vinet har stadiga tanniner, och har en bra balans med den koncentrerade frukten.
  Parker: 93 poäng
  Decanter: Gold Medal

  399 kr

 • Le Petit Barbaras évolution 2011, Côtes du Rhône Villages. Slut. »

  Art.nr: 7912201, Frankrike

  évolution kommer från Côtes du Rhône Villages och är ett nytt vin från vingården Le Petit Barbaras. évolution görs enbart på druvan grenache, och har typiska toner från Södra Rhône som varm frukt, garrigue, sötlakrits och både röda och mörka bär. Ett ypperligt vin för dig som gillar fruktiga, fylliga och eleganta viner med mycket inslag av bär. Redo att drickas nu.
  DVPE 2013-10: 88 poäng +
  Slutsålt.

  168 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Pflüger Riesling Buntsandstein 2014, Pfalz. Årgången slut. »

  Art.nr: 7257601, Tyskland

  Buntsandstein är ett imponerande smakfullt vin för att vara ett ”enklare” vin. Du hittar mogna gula stenfrukter med en uppfriskande citruston i avslutet. Vinet har en mycket fin balans mellan fruktsötma och syra, och eftersmaken håller i sig ett bra tag.

  Robinson: 16,5 poäng årgång 2013.
  Allt om Vin # 8/2015: Rekommenderas!
  DVPE: Fynd!

  129 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • Pflüger Fuchsmantel Riesling 2013, Pfalz. Årgången slut. »

  Art.nr: 7254601, Tyskland

  Ett elegant, fräscht och fruktigt vin. I både doft och smak hittar du en attraktiv mineralitet, med inslag av persika, gula äpplen, citrus och en hint av botrytis. Vinet har knappt någon restsötma, vilket bidrar till att vinet får ett mycket aptitretande avslut. Vinet är medelfylligt och har en lång, elegant och fruktig eftersmak. Passar dig som vill ha ett knapertorrt vin till aperitif eller sushi.
  Årgången slut. Nästa årgång kommer i april.
  Jancis Robinsons: 17,5 poäng
  Allt om Vin: Bästa köp!

  189 kr

 • Pflüger Michelsberg Riesling 2013, Pfalz. Slutsålt. »

  Art.nr: 7264801, Tyskland

  Vinet har en stor, inbjudande doft av mogen frukt, mogen citrus, blommor, honungsmelon, gula äpplen, persikor, aprikos och mineraler. Samma toner återkommer i smaken som är medelfyllig, fruktig och koncentrerad. Vinet har en lång, komplex eftersmak av mogen frukt. Du kan dricka vinet idag, men det går utmärkt att spara några år så öppnar det sig mera.

  Allt om Vin: Rekommenderas!

  225 kr

 • Pisa Range Estate Run 245 Pinot Noir 2013, Central Otago. Utsålt. »

  Art.nr: 7824801, Nya Zeeland

  En aromatisk och elegant pinot noir med doft av söta, mogna bigarråer och vildhallon, mineral, kryddor, örter samt lakrits. Vinet är medelfylligt och har en fokuserad, fruktig och smakrik mitt. Den friska, fruktiga och långa eftersmaken har inslag av mogna bär, blommor och kryddor.
  Raymond Chan: 17.5/20
  DVPE: 91 poäng (++) Fynd!

  248 kr

 • Pisa Range Estate Black Poplar Block Pinot Noir 2012, Central Otago »

  Art.nr: 7825101, Nya Zeeland

  Doften är mycket komplex med uttalade fruktiga toner av mogna, mörka bär som bigarråer och björnbär men även viol, kryddor och rök från ekfaten samt inslag av animaliska toner. Vinet är medelfylligt, det är mycket elegant, fokuserat och koncentrerat.
  Allt om Vin: Bästa köp!
  J. Suckling: 94p. Decanter: 96p. DVPE: 92p ++ Fynd!.

  349 kr

 • Recoletas Vendimia Seleccionada 2012, Ribera del Duero. Slut. »

  Art.nr: 7226701,

  Vendimia Seleccionada har en mycket behaglig munkänsla, där frukten balanser bra mot tanninerna och fruktsyran. Det här tempranillo-vinet är typiskt för området, och kraftigare än vinerna från Rioja som är gjorda på samma druva. Du känner solmogna bärtoner, mineral, kryddor och toner från ekfatslagringen.
  Allt om Vin: **** Rekommenderas.
  DVPE 2015: 92 (++) Ett riktigt fynd!

  219 kr

 • Recoletas Reserva 2009, Ribera del Duero. Slut. »

  Art.nr: 7289901,

  Ett typiskt, smakrikt vin från Ribera del Duero. Vinet är fylligt och du hittar toner av mogna bär, både mörka och röda, fat, vanilj, kryddor, kola, choklad och nötter. Det är ett elegant vin med djup, bra struktur och en ypperlig balans mellan frukt och tanniner. Ett mycket behagligt vin som har en lång, mörkbärig eftersmak.
  Allt om Vin: **** Bästa Köp!
  arbetarbladet.se Fynd!
  DVPE: 92 (++) Fynd!

  249 kr

 • TOSQ Pinot Noir 2010, Central Otago. Slut. »

  Art.nr: 7464201, Nya Zeeland

  Det här är ett spännande, annorlunda och smakrikt pinot noir-vin. Du känner toner av mogna bär som körsbär, bigarråer, plommon och björnbär, mineraler och blommor samt kryddiga toner från eken. En koncentrerad och ren smak med avrundade tanniner.
  Allt om Vin: FYND!
  Burghound: 90 p

  Slut.

  299 kr

 • Valli Gibbston Vineyard Pinot Noir 2012. Slut. »

  Art.nr: 7824401, Nya Zeeland

  Valli Gibbston har en underbar aromatisk doft av körsbär, bigarråer, vildhallon, björnbär, kryddor, blommor som viol och lavendel, örter som timjan, mynta och salvia samt hint av rostat fat. Ett underbart, smakrikt, harmoniskt, medelfylligt vin med hög koncentration och mycket lång eftersmak.
  Raymond Chan: 19.0.
  DVPE: 92 p + Mer än prisvärt.
  Levereras i Stockholmsområdet.

  439 kr

 • Valli Waitaki Vineyard Pinot Noir 2012 »

  Art.nr: 7824501, Nya Zeeland

  En stor och komplex doft med toner av mogna röda och mörka bär, viol, vanilj, hint av mörk choklad och en diskret ekfatston. De mogna tanninerna bidrar till vinets fina struktur. Vinet speglar mycket bra den terroir druvorna har växt i. Det har en komplex och elegant smak, och en lång och fräsch eftersmak. Gott!
  Raymond Chan: 19.0- p. DVPE: 93 p (++) Fynd! Grappe: 17,5 p.
  Levereras i Stockholmsområdet.

  439 kr

 • Alessandro Veglio Barbera d’Alba 2012. Slut. »

  Art.nr: 7643201, Italien

  Doften är stor och ung med toner av röda bär, örter samt vissa animaliska inslag. Ett smakrikt och karaktärsfullt barbera-vin som visar på en bra balans mellan syra och olika lager av frukt. I smaken hittar du toner av mogna röda bär, fat, kryddor och lakrits. Tanninerna är mjuka och väl integrerade med frukten.

  189 kr

 • Alessandro Veglio Barbera d’Alba DOC 2011. Slut. »

  Art.nr: 7643201, Italien

  Doften är ung med toner av björnbär, körsbär, örter samt vissa animaliska inslag. Ett smakrikt och karaktärsfullt barbera-vin som visar på en bra balans mellan syra och olika lager av frukt. I smaken hittar du toner av italiensk salami, mogna mörka bär, kryddor och lakrits. Tanninerna är relativt stadiga, men väl integrerade. Mycket bra matvin.
  DVPE: 90 p ++ Fynd!
  A.Bricarello: 17 p

  189 kr

 • Alessandro Veglio Barolo DOCG 2010. Slut. »

  Art.nr: 7801501, Italien

  Vinet har en stor och komplex doft med toner av mogna bär (mullbär, tranbär, plommon, bigarråer), viol, örter, tjära och ekfat. Det är ett koncentrerat och fylligt vin, med samma fruktiga toner som i doften. Eftersmaken är lång och bärig med ett relativt stramt avslut.
  Wine Spectator: 92 p. Allt om vin: 4,5 stjärnor.
  DVPE: 93 (++) = mycket stark rekommendation.

  349 kr

 • Mauro Veglio Barbera d’Alba Cascina Nuova 2012. Slut. »

  Art.nr: 7027201, Italien

  Cascina Nuova är Mauro Veglios bästa barbera-vin. Det är gjort av koncentrerade druvor, och resultatet är ett riktigt bra kvalitetsvin med fruktiga och bäriga toner. Du hittar även lite örter och kryddor i både doft och smak. Vinet är fräscht och komplext och passar ypperligt till något fylligare maträtter av pasta, samt till smakrikt grillat kött eller goda hårdostar.
  DVPE: 92 poäng (++) Fynd!
  Slut.

  319 kr

 • Mauro Veglio Barolo Castelletto DOCG 2010. Slut. »

  Art.nr: 7825201, Italien

  Vinet är mycket komplext, och om du har tålamod och låter vinet utvecklas i glaset får du verkligen uppleva hur bra vinet är. I smaken känner du aningen söta, röda bär, olika söta kryddor, viol, tjära och fat. Det här är ett vin för dig som uppskattar eleganta barolo-viner med kraftiga tanniner.
  Robert Parker: 93 poäng
  Per Bill: 94 poäng ++! / Ett riktigt fynd

  Slutsålt.

  399 kr

 • Bellman Käraste bröder 2011, Bordeaux »

  Art.nr: 7944001, Frankrike

  Käraste bröder – Fredmans epistel nr 9 – är en festskildring, egentligen en parodi på ett bröllop. Vi hoppas att vårt röda Bordeauxvin fått med sig den svängiga och festglada ögonblicksstämningen från visan i smaken som ger toner av mogna svarta vinbär, körsbär, plommon, stall, läder, rostade fat, kaffe och vanilj.

  119 kr
  Säljs i låda om 6 flaskor.
 • William Murdoch Syrah 2010, Gimblett Gravels. Slut. »

  Art.nr: 9009901,

  Ett ekologiskt vin från Gimblett Gravels som är det bästa området i Hawkes Bay. Vinet är aromatiskt och har komplexa aromer med toner av viol, mogna mörka bär som björnbär och blåbär, kryddor, svartpeppar och ek. Ett välstrukturerat och elegant vin, med mjuka och mogna tanniner. Syran är frisk och bidrar till att frukten lyfts fram och att eftersmaken blir lång och smakrik.
  Slutsålt.

  257 kr

 • The Traveller Pinot Noir 2012, Central Otago. Slut. »

  Art.nr: 7824601,

  Både doften och smaken är sötfruktig med inslag av mogna, röda bär, kryddnejlika, vanilj, lakrits och hint av fat. Smaken är medelfyllig och tanninerna är mogna och fina. Eftersmaken domineras också av de söta, röda bären, och syran bidrar till ett fräscht och långt avslut.
  Allt om Vin: FYND!
  Slutsålt.

  217 kr

 • Pisa Range Estate Riesling 2013, Central Otago. Slut. »

  Art.nr: 7824701,

  Vinet har typisk riesling-karaktär: det är aromatiskt, blommigt och mineraligt. Du känner även doft av lime, vita blommor, vit persika och äpplen. Vinet är relativt lätt, det är smakrikt och koncentrerat. Syran är frisk och balanserar bra med smaken av fruktsötma från de mogna bären. Den långa eftersmaken är elegant och smakrik.
  Raymond Chan 18+/20
  Slutsålt.

  227 kr

 • Alessandro Veglio Barolo DOCG 2009. Slut. »

  Art.nr: 7801501,

  Vinet doftar typiskt barolo med härliga toner av blommor, körsbär, plommon, en viss jordighet samt fat. I smaken känner du blommigheten, viss undervegetation, mogna körsbär, plommon, hint av mynta, tjära och fat. Vinet har kraftiga tanniner, men den uttalade frukten lindar in tanninerna och gör vinet njutbart redan idag.
  Allt om Vin: FYND! *****
  Jancis Robinson: 16,5 +
  DVPE: 92 poäng (++/fynd)

  349 kr

BraVin Sverige AB, Nybohovsbacken 68, 117 64 Stockholm, Sweden. info@bravin.se. M: +46(0)70-308 00 68 © 2012 BraVin Sverige AB

Välkommen!

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Du måste därför ha fyllt 20 år.